Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Site-ul Gizmodo a întocmit un ghid cu sfaturi utile legate de modul în care utilizatorii trebuie să-și încarce telefoanele pentru a prelungi durata de viață a bateriei. În mod evident, regula de bază pentru prelungirea autonomiei bateriei este folosirea judicioasă a aplicațiilor și funcțiilor telefonului, cum ar fi dezactivarea Wi-Fi-ului și a GPS-ului atunci când nu le folosiți.
Lăsând asta la o parte, există totuși câteva trucuri care vă pot ajuta să prelungiți durata de viață a bateriei, scrie Gizmodo. Iată-le în continuare:
1. Păstrați bateriile încărcate peste 50%. În cazul bateriilor de tip litiu-ion, cu care sunt dotate majoritatea smartphone-urilor, este bine să încercați să le țineți în permanență încărcate la peste 50% din potențialul lor. În felul acesta, ele vor rezista mai bine trecerii timpului. Cu toate astea, cam o dată pe lună este bine să lăsați telefoanele să se descarce de tot. Majoritatea bateriilor actuale le indică posesorilor de smarphone-uri cât timp mai au până să se descarce, iar această funcţie îşi poate pierde din precizie după o oarecare perioadă.
2. Nu trebuie să încărcați telefoanele până la 100%. Bateriile litiu-ion nu trebuie încărcate complet, așa că experții vă recomandă să vă opriți înainte de atingerea pragului de 100%. Mai mult, când sunt uitate la încărcat, bateriile smartphone-urilor se pot încinge. Din fericire, majoritatea smarphone-urilor au grijă să întrerupă alimentarea cu energie în mod automat în aceste cazuri, însă experții vă recomandă totuși să le deconectați de la priză înainte ca bateriile să ajungă la 100%.
3. Aveți grijă la temperatură. Cel mai mare inamic al bateriilor de tip litiu-ion este căldura. Bateriile smartphone-urile se vor degrada cel mai repede atunci când sunt expuse unor temperaturi ridicate, fie că telefoanele sunt utilizate sau nu. La o temperatură de zero grade Celsius, o baterie litiu-ion își va pierde 6% din capacitatea maximă pe an. La 25 de grade Celsius, își pierde anual 20% din capacitate, iar la 40 de grade Celsius procentul se ridică la 35%. Desigur, nu se așteaptă nimeni să vă țineți telefoanele la frigider, însă încercați să nu le uitați în mașină în zilele caniculare. Sursa: realitatea.net
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.