Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Milioane de utilizatori din SUA și Marea Britanie au renunțat la serviciile rețelei sociale Facebook și și-au șters paginile, în urma dezvăluirilor făcute de fostul asistent tehnic al CIA, Edward Snowden, și portalul WikiLeaks privind supravegherea electronică la scară largă dusă de serviciile secrete din SUA, în colaborare cu alte țări occidentale, relatează The Daily Mail.
Astfel, aproximativ 9 milioane de persoane în SUA și circa 2 milioane în Marea Britanie și-au eliminat conturile de pe Facebook.
„Oamenii devin mai precauți cu privire la viața lor privată în spațiul cibernetic din cauza unor istorii intens mediatizate precum informațiile recente privind spionajul Agenției Naționale de Securitate din SUA”, declară editorul revistei Cyberpsychology, Behaviour and Social Networking, Brenda Wiederhold.
Revista a publicat rezultatele unui studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea din Viena cu privire la cauzele pentru care oamenii părăsesc Facebook. Oamenii de știință au stabilit în urma analizei răspunsurilor date de aproximativ 600 de intervievați că cea mai frecventă cauză—48,3%—este preocuparea pentru confidențialitatea vieții private pe Internet. Pe locul doi—13,5%—se situează nemulțumirea generală față de serviciile Facebook.
Printre alte motive—refuzul de a purta discuții sterile și teama de a deveni dependent de rețeaua socială. Unii dintre cei chestionați au răspuns că au obosit de obligația 'socială' de a adăuga mereu noi prieteni.
De asemenea, studiul a constatat că printre cei care au părăsit preponderent Facebook se numără persoanele în vârstă și bărbații.
Un scandal de proporții a izbucnit în vară după ce presa a publicat informații despre programul de supraveghere PRISM, care colectează date despre utilizatorii de Internet de la nouă mari companii de comunicații din SUA:Microsoft, Yahoo, Google, Facebook, Skype, YouTube, PalTalk, AOL, Apple. Între altele, companiile ar face acest lucru voluntar în cadrul cooperării cu autoritățile.
Giganții de internet au fost nevoiți să prezinte o mulțime de scuze în urma acestor dezvăluiri. Recent, Google, Yahoo, Facebook și Microsoft au cerut în mod colectiv permisiunea autorităților de a face publice informații cu privire la cererile primite în acest sens din partea serviciilor secrete. Sursa: AGERPRES
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.