Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Să compari gura câinilor cu cea a oamenilor este ca şi cum ai compara merele cu perele, adică nişte mere foarte murdare cu nişte pere foarte murdare. Ambele specii au guri care găzduiesc cam acelaşi număr de bacterii. Însă un sărut câinesc pare a fi mai puţin periculos decât, să zicem, un sărut cu un alt om.
Şi gura omului, dar şi cea a câinilor sunt locuri „murdare“ care colcăie de microbi. Însă nu prea se pot compara deoarece multe bacterii sunt specifice unei specii.
Mulţi dintre germenii gurii animalului tău de companie nu vor reprezenta o problemă în cazul unui sărut câinesc, adică atunci când toată faţa îţi este linsă într-o singură mişcare fluidă. Mai degrabă, s-ar putea să ai probleme atunci când te săruţi cu un om, deoarece bacteriile din gura altcuiva se vor simţi ca acasă în gura ta, notează „Mental Floss“.
Însă, bineînţeles, nu toate bacteriile sunt specifice unei singure specii. Câinii şi oameni pot şi chiar îşi transmit microbi unii altora prin intermediul gurii. Aşa că, în cazul în care căţelului tău îi place la nebunie să te lingă, există câteva precauţii pe care poţi să le iei.
Primul lucru este să încerci să opreşti câinele să dobândească bacterii nespecifice, adică să-l ţii departe de coşul de gunoi, de mâncarea stricată, de animalele sălbatice.
În al doilea rând, ai grijă de sănătatea animalului tău de companie, fă-i vaccinurile necesare anual, deparazitează-l şi intern (de viermi intestinali) şi extern (de purici, căpuşe) şi chiar spală-i pe dinţi regulat (dar nu chiar zilnic). Şi dacă tot vorbim de problemele de sănătate pe care ţi le poate cauza căţelul, poate că ar fi cazul să vorbim şi despre două alte veşnice întrebări care parcă nu primesc răspuns niciodată. „De ce se vindecă rănile câinilor mai repede dacă se ling?“ şi „De ce câinii nu prea fac carii?“. Amândouă întrebările au răspunsuri destul de simple. În cazul rănilor căţeilor, este vorba de o simplă spălare. Câinii elimină celulele moarte din rană şi praful adunat acolo prin lins. Astfel se reduce riscul de infecţie. Apoi intră în funcţiune sistemul lor imunitar.
În ceea ce priveşte numărul mic, aproape inexistent, de carii canine trebuie să luăm în considerare o bacterie care se numeşte „Streptococcus mutans“. Acest tip de bacterie se hrăneşte cu zahăr, un lucru mult mai comun într-o dietă umană decât într-una canină. Astfel, bacteria preferă să-şi găsească sălaşul în gura omului şi nu în cea a lui Azorel. Sursa: adev.ro
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.