Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
De obicei, produsele alimentare se pastreaza mai bine la temperatura redusa, in frigider. Dar, s-a dovedit ca anumite alimente nu supraviețuiesc unei „cure reci", in unele cazuri frigiderul devenind factorul care grabeste alterarea produselor.
Pâinea este unul dintre produsele care în nici un caz nu ar trebui păstrata în frigider. Aerul rece nu va face decat s-o usuce mai repede. Cea mai bună opțiune pentru a pastra painea este la temperatura camerei, dar chiar și în aceste condiții nu mai mult de patru zile. Dacă painea este prea mare, o parte poate fi congelata, astfel evitandu-se aruncarea painii uscate sau mucegaite.
Usturoiul. Nici usturoiului nu-i place frigul. Nu este nevoie să-l păstrati în frigider, pentru acest lucru fiind bun orice loc uscat, cum ar fi pe un raft în cămară, dar nu mai mult de două luni. Singura cerință este ca aceasta camara sa aiba o ventilatie bună - va mentine usturoiul proaspăt mai mult timp.
Sosurile picante. Există un stereotip că toate sosurile se pastreaza cel mai bine la frigider. Dar, de fapt, cele mai multe dintre ele contin sare, oțet și zahăr - care sunt conservanți excelenti. Sosul picant poate fi tinut in dulap până la trei ani.
Cartofii. Temperaturile scăzute transforma amidonul din cartof in zahăr, fapt care schimba aroma acestuia. Cel mai bine este sa pastrati cartofii într-o pungă de hârtie în cămară. Evitati pungile de plastic, deoarece acestea nu lasa umezeala sa se evapore si cartofii se strica. De asemenea, rețineți că acestui produs nu-i plac temperaturile scăzute, chiar și 7 grade Celsius ar putea duce la consecințe dezastruoase.
Roșiile. Evitați depozitarea roșiilor în frigider, pentru că aerul rece le transforma în ceva necomestibil. Roșiile iubesc caldura, prin urmare, cu cat mai mult le tineti in frigider, cu atât mai tare acestea se strica. În ciuda faptului că mulți folosesc roșii refrigerate pentru gătit și în salate, aerul rece le face sa capete un gust ciudat. Cel mai bine este sa pastrati roșiile la temperatura camerei. De asemenea, ar fi bine ca acestea sa fie ferite de lumina directă a soarelui.
Ceapa este baza multor feluri de mâncare și cu siguranță aceasta nu trebuie tinuta în frigider. Cea mai potrivita metoda de depozitare este un sac din plasă sau material textil, care sa permita aerului sa circule. Ceapa se pastreaza cel mai bine într-un loc întunecat, deoarece expusa la lumina isi schimbă usor gustul. Si, apropos, nu uitați că ceapa uraste sa stea alături de cartof, acesta elimina gaze și umiditate care grabesc putrezirea cepei.
Cafeaua. Mulți cred că acest produs se pastreaza mai bine în frigider. Dar condensarea din frigider cu siguranta ca afecteaza gustul și calitatea cafelei. In afara de asta, cafeaua in sine are un miros foarte puternic, astfel încât este probabil că va schimba gustul si mirosul unor altor produse depozitate in frigider.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.