Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Riscurile pentru sanatate sunt uriase daca mancarea nu este pastrata in conditii corecte. Congelarea alimentelor si decongelarea lor se face dupa reguli stricte daca nu vrei sa te expuri pericolului toxiinfectiilor alimentare sau altor boli grave.
Răceste mancarea rapid inainte sa o impachetezi sau sa o depozitezi in recipiente pentru congelator. Nu lasa alimentele sa stea la temperatura camerei mai mult de 30 de minunte inainte de congelare pentru ca va creste riscul sa dezvolte bacterii periculoase.
Pune alimentele/mancarea la congelator imediat ce s-a racit.
Pune etichete pe fiecare recipient/ punga in care pui mancare precizand continutul, data la care a fost congelat, numarul de portii. Astfel, iti va fi mai usor sa il descoperi in congelator si sa stii daca iti ajunge pentru masa pe care vrei sa o pregatesti.
Nu umple congelatorul pana la refuz. Pentru ca aerul rece sa circule corect si sa asigure congelarea perfecta poti reimprospata stocul de alimente cu 1-1.2kg la un congelator cu capacitatea de 200 de litri.
Lasa spatiu intre pachete pentru ca aerul sa poata circula corect.
Daca congelezi lichide lasa putin spatiu liber in recipient pentru ca lichidul isi mareste volumul in urma inghetarii.
Nu congela alimente acide in recipiente de aluminiu sau acoperite in folie de aluminiu.
Mancarea gatita si congelata trebuie folosita in maxim 6 luni, supele pot sta la congelator maxim 3 luni, carnea tocata se pastreaza bine pana la 1 luna si jumatate luni, carnatii pana la 2 luni.
Carnurile rosii (porc, vita, oaie) se pot pastra la congelator maxim 6 luni, iar carnurile de pasare (pui, curcan) pana la maxim 3 luni.
Carnea de peste poate sta la congelator pana la 1 luna si jumatate.
Cum sa decongelezi corect alimentele?
Ai trei metode prin care poti decongela alimentele sau mancarurile gatite congelate:
1. In cuptorul cu microunde. Este o metoda potrivita pentru portii mici de mancare sau alimente. In cantitati mai mari acestea nu se vor decongela complet. Odata decongelate ingredientele in cuptorul cu micorunde trebuie gatite imediat.
2. In frigider. Este metoda corecta si sigura pentru decongelarea alimentelor. Este insa, de lunga durata si e nevoie chiar si de 24 de ore, in functie de marimea pachetelor.
3. In apa rece. Este o metoda rapida si eficienta atunci cand ai nevoie urgenta de ingredientele congelate. Pune punga sau recipientul in apa rece si schimba apa la fiecare 30 de minute. Citeste mai mult pe foodstory.ro.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.