Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Guma de mestecat care se găseşte pe piaţa din România are între 1 şi 17 E-uri. Aşa arată un studiu recent, derulat de Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România (ANPPCPPS), în cadrul căruia au fost analizate etichetele a 27 de produse tip gumă de mestecat, achiziţionate în mod aleatoriu şi anonim de reprezentanţii asociaţiei.
În urma studiului, în care au fost analizate toate produsele ce aparţin producătorului Wrigley România, a reieşit că în ceea ce priveşte numărul de E-uri, din cele 27 de produse analizate, aproape 26% au în conţinut un număr de 11 E-ur, 14,8% au între 8 şi 10 E-uri, în timp ce 11,1% conţin 12 E-uri. De asemenea, studiul arată că 7,4% din gumele de mestecat au 13 E-uri.
Guma Huba Buba are un singur E
Cu toate acestea, guma de mestecat fără zahăr cu îndulcitori şi arome de mango şi pepene galben conţine 17 E-uri, arată reprezentanţii ANPPCPPS. La polul opus, cu un singur E în conţinut este guma pentru copii Huba Buba, cu zahăr şi aromă de fructe.
De asemenea, din cele 27 de produse testate, doar 18,1% au în conţinut zahăr, în timp ce restul de 81% au în conţinut îndulcitori. În plus, gumele vizate conţin arome de diferite fructe.
Ce efecte au băuturile energizante
Un alt studiu derulat de ANPPCPPS arată că băuturile energizante comercializate pe piaţa de la noi conţin între 3 şi 8 E-uri. Asta în timp ce din ce în ce mai mulţi tineri apelează la energizante.
„Am vrut să arătăm că energizantele nu sunt chiar băuturi răcoritoare, ele conţin, pe lângă E-uri şi zaharuri care pot dăuna, în timp, sănătăţii. Asta pentru că segmentul este în creştere şi pentru că există persoane care consumă zilnic aşa ceva. Din păcate, am remarcat că aceste produse ajung să fie consumate de copii cu vârste din ce în ce mai mici. Prin urmare, din punctul nostru de vedere, este important ca adulţii, dar mai ales părinţii, să citească etichetele şi să fie mai responsabili”, a explicat Sorin Mierlea, preşedintele organizaţiei care a făcut studiul.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.