Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Nutriţioniştii recomandă utilizarea cerealelor integrale, a făinii integrale şi consumarea pâinii din făină integrală. Dar oare faina albă nu e tot din grâu? Sau cu ce se deosebeşte orezul alb de cel brun? Care este diferenţa dintre ele şi de ce unele sunt mai bune decât altele? Aflaţi mai jos răspunsul la aceste întrebări.
Elemente nutritive
Adevarul este ca faina alba este tot faina obtinuta din grau, iar orezul alb este obtinut din orezul brun. Diferenta majora este ca le lipsesc multe elemente nutritive, spre deosebire de "rudele" lor integrale. Cu cat alimentele sunt mai procesate, cu atat se pierd nutrienti importanti. De exemplu, la faina integrala, este utilizat bobul de grau pur, asa cum este el recoltat. La faina alba, bobul de grau este „curatat" de straturile exterioare, straturi bogate in vitamine, minerale si fibre.
Pe masura ce orezul sau celelalte cerale sunt procesate, ele isi pierd culoarea naturala si devin albe, iar intreaga comunitate de medici nutritionisti nu le considera deloc sanatoase. Multi dintre nutritionisti consida cerealele procesate "otrava alba", alaturi de sare si zahar.
Probleme de sanatate
Numeroase studii au stabilit o legatura directa intre consumul de faina si cereale albe si o varietate de boli. De la simplele carii dentare si pana la obezitate, aceste probleme au fost puse pe seama consumului de cereale procesate.
Alimente fortificate
Pentru a suplini lipsa vitaminelor si nutrientilor care au fost inalturate prin procesare, unele alimente sunt imbogatite cu diverse elemente. Problema este ca elementele naturale sunt inlocuite cu vitamine si minerale obtinute prin procese chimice.
Fa schimbarile gradual
Nu schimba totul dintr-o data. Este recomandat sa faci modificarile din dieta gradat, astfel incat sa eviti fenomene precum balonarea si indigestia. Atunci cand gatesti cu cereale integrale, ai grija sa le preparari cum trebuie, pentru a sprijini digestia. Mesteca bine mancarea, de cel putin 25 de ori inainte de a o inghiti, pentru a permite salivei sa “pregateasca” cerealele integrale pentru o digestie optima. (Sursa: Mother-and-child.net)
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.