Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Amenzile de circulaţie pot fi foarte uşor anulate în instanţă. Un Mic ghid pentru anularea amenzilor rutiere, realizat pe baza îndrumărilor date de avocaţi specializaţi, care au câştigat procese cu Poliţia Rutieră vă poate inspira. În plus, aceştia susţin că în unele cazuri nu este neapărat nevoie de avocat, procedura fiind foarte simplă.
Primul pas pe care trebuie să-l respectaţi este să nu lăsaţi să treacă cele 15 zile în care aveţi dreptul de a vă adresa instanţei de judecată pentru a contesta procesul verbal de contravenţie, informează gandul.info. Dacă aţi depăşit acest termen, acţiunea dumneavoastră judiciară nu mai are nicio şansă de succes. Termenul de 15 zile curge de la data la care aţi primit procesul-verbal.
Instanţa căreia trebuie să vă adresaţi este cea în raza căreia îşi are sediul unitatea de poliţie rutieră care v-a amendat.
Plângerea care se adresează instanţei de judecată trebuie să fie însoţită de o copie după actul de identitate şi o copie după procesul-verbal prin care aţi fost amendat, toate depuse în dublu exemplar.
Principalele motive prin care puteţi obţine anularea procesului-verbal de contravenţie ţin chiar de modul în care acesta a fost întocmit de poliţişti. Acesta trebuie să aibă toate rubricile completate corect.
Câteva posibile lipsuri ale procesului verbal ar putea fi neprecizarea motivelor care au dus la întocmirea unui proces verbal sau care nu conţin datele cerute de lege; nu sunt menţionate obiecţiunile contravenientului; lipsa semnăturii agentului constatator; lipsa menţiunilor cu privire la numele şi funcţia agentului constatator; stabilirea amenzii în sumă totală, fără să se indice sancţiunea aplicată pentru fiecare din contravenţiile stabilite etc.
În cazul în care dumneavoastră nu aţi semnat procesul verbal de contravenţie, poliţistul trebuie să aleagă un martor ocular care să contrasemneze procesul-verbal de contravenţie.
De asemenea, pentru a fi valabil, pe procesul verbal trebuie obligatoriu menţionate data şi locul unde este încheiat, numele, prenumele, calitatea şi instituţia din care face parte agentul constatator, datele dumneavoastră per-sonale din actul de identitate, codul numeric personal al dumneavoastră, descrierea faptei pentru care aţi fost oprit, prin indicarea datei, orei şi locului, şi descrierea împrejurărilor ce pot servi la aprecierea gravităţii faptei şi la evaluarea eventualelor pagube pricinuite.
Este important să ştiţi faptul că în instanţă aveţi dreptul de a cere Poliţiei Rutiere să pună la dispoziţia judecătorului orice fel de probe care nu v-au fost arătate sau care credeţi că v-ar putea dovedi nevinovăţia. De exemplu, fotografiile, în care trebuie să apară maşina dvs. cu claritate şi pe care trebuie să fie inscrip-ţionate data completă (ziua, luna, anul, minutul). În cazul unei parcări ilegale, această probă este esenţială. (DorohoiNews.ro)
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.