Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
De ce am pus pateul din carne pe aceasta "lista neagra"?
In primul rand, este vorba despre aditivii continuti. Pateurile sunt, in general, pline de aditivi, dintre care 2 foarte nocivi: nitrit de sodiu (E250) si glutamat monosodic (E621).
E250 are potential cancerigen ridicat, poate provoca alergii si afectiuni ale tiroidei. Este contraindicat tuturor, dar in mod special copiilor.
E621 este un neurotoxic puternic, poate perturba ritmul cardiac si poate provoca astm.
In al doilea rand, pateul din carne este, de fapt, pateu din… grasime. Mai precis, din slanina. In marea majoritate a cazurilor, continutul de grasimi al pateului este de peste 50%, de multe ori atingand 75% sau chiar 80%. Este vorba, fireste, despre grasimi saturate, extrem de daunatoare sistemului cardiovascular, mai ales in aceste cantitati. Continutul de proteine al pateului este (de multe ori cu mult) sub cel al carnii gatite in casa. Proteinele sunt, de asemenea, mai putine decat cele din muschiul file ori sunca presata. (DorohoiNews.ro)
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.