Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

pizza

Jesús Marquina, cel mai bun "pizzaiolo" din lume, după cum atestă vitrina lui plină de trofee - alintat ŤMarquinettiť de colegii italieni - este spaniol și ține cursuri în limba italiană în orașul său Tomelloso, din Ciudad Real, în care dezvăluie secretele unei pizza extraordinare, relatează online ziarul ABC.

În spatele acestor secrete se află mulți ani de pregătire și de studii privind tipurile de făină sau procesul de dospire și o pasiune înfocată transmisă de familia sa. El este însă recompensat când un client descoperă pizza pregătită de el, care devine un preparat 'gourmet', departe de stilul 'fast food' plin de grăsimi, cu care ne-au obișnuit lanțurile celebre de pizzerii.

De patru ani desemnat cel mai bun pizzaiolo din lume, el s-a "antrenat" în localul familiei, Trattoria Marquinetti, fondat în 1995. El a pus bazele Școlii de Pizzaioli Marquinetti în 2001 și este selecționer al echipei naționale de pizzaioli cu care a cucerit de patru ori titlul. Este primul spaniol care a câștigat de patru ori Campionatul Mondial de Pizza organizat la Roma.

Care sunt secretele sale? În afară de răbdare și multă dragoste, alegerea unor produse de calitate care să ofere un echilibru perfect pentru simțuri. Surprinderea juriului este de asemenea necesară având în vedere că este format din italieni. Dacă este vorba de un juriu clasic, puritan, atunci trebuie alese cu grijă ingredientele. În ce privește acrobațiile, recunoaște că nu sunt specialitatea lui și că fiul său, Gustavo, se antrenează timp de două ore pe zi, cinci zile pe săptămână.

Dulcinea, pizza cu care a devenit vicecampion a avut ca ingrediente cremă de dovleac, două tipuri de brânză manchego și potârniche marinată umplută cu ierburi. Pizza elaborată special pentru trupa Rolling Stones, când au concertat la Madrid, a avut somon, avocado, ceapă roșie și cremă de creveți — ingrediente bogate în Omega 3 și antioxidanți, delicioase și sănătoase. O altă variantă este pizza El Greco, cu trei tipuri de roșii, mozzarella, potârniche, iaurt și castravete — o rețetă foarte ușoară, proaspătă și echilibrată.

Secretul unei pizza bune este însă făina, cea mai potrivită fiind cea italiană. Trebuie să se țină seama și de factori precum dospirea îndelungată, controlarea temperaturii și de apa cu care se pregătește aluatul. Dacă dospirea este mai lungă (până la 96 de ore) se reduc carbohidrații iar pizza rezultată este mult mai ușoară și mai ușor de digerat.

În privința ingredientelor pot fi alese cele vegetariene care nu îngrașă. Se poate însă și inova, cum a făcut Marquinetti pentru localul "Kilómetros de Pizza" din Madrid cu prilejul sărbătorii de San Isidro, pentru care a ales ca fel principal carne din coadă de vită care are foarte puține grăsimi. Se potrivește orice cu blatul de pizza, important este să existe armonie între ingrediente și să nu se aleagă, niciodată, produse de proastă calitate.

În ce privește coacerea — în cuptorul electric sau în cuptorul cu lemne — Marquinetti preferă să fie electrică, pentru a controla mai bine temperatura (între 280 de grade pentru pizza al taglio — la tavă, porționată) și de 320 de grade pentru pizza clasică (romană). În Italia există multe discuții pe această temă, notează Marquinetti. Adevărul este că în cuptorul cu lemne pizza se deshidratează prea mult, spune el. Sursa: agerpres.ro

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro




DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

pizza
DorohoiNews.ro, 15-05-2015

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Ecomed Dorohoi

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Sincere condoleanțe din partea colectivului clasei IA de la Școala Gimnazială „Spiru Haret” Dorohoi

Sincere condoleanțe din partea colectivului clasei IA de la Școala Gimnazială „Spiru Haret” Dorohoi
Colectivul clasei I A al Școlii Gimnaziale „Spiru Haret” Dorohoi,  elevi și părinți ...

Restaurant „Dealul Morii” organizează Revelion 2024-2025

Restaurant „Dealul Morii” organizează Revelion 2024-2025
Restaurant „Dealul Morii” organizează Revelion 2024-2025. Rezervări până în ...

Vând apartament cu 3 camere în Dorohoi - FOTO

Vând apartament cu 3 camere în Dorohoi - FOTO
Vând apartament cu 3 camere, decomandat, situat la etajul 3, în cartierul Plevna, Dorohoi, ...

Vând mașină Opel Astra

Vând mașină Opel Astra
Vand masina Opel Astra, an 2004, dotări, aer condiționat, serocou cadura, motor în stare foarte ...

Sincere condoleanțe din partea Colectivului Școlii Gimnaziale „Spiru Haret”

Sincere condoleanțe din partea Colectivului Școlii Gimnaziale „Spiru Haret”
Colectivul Școlii Gimnaziale „Spiru Haret” este alături de doamna profesoară Irina Apetrei ...

Sincere condoleanțe din partea clasei a VI-a C de la Școala Gimnazială „Spiru Haret”

Sincere condoleanțe din partea clasei a VI-a C de la Școala Gimnazială „Spiru Haret”
Colectivul clasei a VI-a C, elevi și părinți, sunt alături de doamna dirigintă - profesor Irina ...

Colectivul clasei I A, alături de doamna înv. Iuliana Mîndrescu transmit sincere condoleanțe

Colectivul clasei I A, alături de doamna înv. Iuliana Mîndrescu transmit sincere condoleanțe
Colectivul clasei I A, alături de doamna înv. Iuliana Mîndrescu, Școala Gimnazială „Spiru ...

Închiriez apartament cu două camere

Închiriez apartament cu două camere
Închiriez apartament doua camere, zona centru renovat complet, centrală noua,deasupra băncii ...

Vând Toyota Auris Hatchback

Vând Toyota Auris Hatchback
DE VANZARE TOYOTA AURIS Tip caroserie Hatchback Capacitate cilindrică 1,3 l Putere motor 74 kW (99 cp) ...

Vând jante echipate BMW

Vând jante echipate BMW
Vând jante BMV echipate cu cauciucuri de iarna michelin, rulate 2200 km. 500 euro neg.tel: 0757790655

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro