Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ne-am obişnuit să punem toamna murături fel şi fel, dar bunătăţile naturii de sezon pot fi păstrate şi dacă le punem la congelator.
Există câteva secrete de la Chef Nicolai Tand. Nu sunt greu de pus în practică şi vă oferă garanţia că legumele sau fructele pe care le veţi scoate la iarnă din congelator vor fi la fel de bune şi gustoase. Plus, că îşi vor păstra vitaminele, prospeţimea şi gustul autentic.(...)
După ce le-aţi cules/cumpărat nu le ţineţi mult până le pregătiţi de congelare. Spălaţi-le bine cu apă rece şi opăriţi-le înainte de a le ambala pentru congelare. Este suficient să le ţineţi în apă clocotită câteva minute. În acest fel, procesul de coacere care continuă şi după culegere, este stopat. După opărire, trebuie răcite în apă foarte rece pentru a opri procesul de gătire. Câte minute au stat în apă fiartă, atât să stea şi în apă rece.
Scurgeţi apa din ele. Puneţi-le în pungi sau caserole. Lăsaţi un spaţiu deoarece prin îngheţare îşi vor mări volumul. Pentru fructe, este la fel de important să le alegeţi pe cele foarte bine coapte, sănătoase şi proaspăt culese. Spălaţi-le cu apă rece şi ştergeţi-le cu un prosop sau lasaţi-le să se usuce foarte bine. Piersicile, caisele, prunele se taie în bucăţele şi se aşază separate pe o tavă pe care o băgaţi în congelator. După ce se congelează le puteţi pune în pungi de plastic.
Legume pe care ar fi bine să le congelăm:
Fasolea verde
Roşii
Ardei
Gogoşari
Dovlecei
Dovleac pentru plăcintă
Vinete
Mazare
Conopidă
Broccoli
Varză
Porumb
Praz
Ciuperci
Fructe delicioase care pot fi păstrate la congelator:
Vişine
Cireşe
Caise
Piersici
Fructe de pădure: zmeură, mure, afine, cătină, merişoare
Trebuie să reţineţi că atât fructele, cât şi legumele pe care le congelaţi nu trebuie ținute mai mult de un an îngheţate. Cel mai bine este să le puneţi când le este sezonul şi să le consumaţi toamna, iarna sau cel târziu când reapar. Avantajul când le puneţi voi în casă este că ştiţi ce produse aţi ales, cât sunt de proaspete, sănătoase, de unde sunt culese, dacă sunt din producţia proprie sau dacă sunt din producţia autohtonă şi, mai ales, ştiţi ce anume aţi pus în ele şi cum le-aţi pregătit. Sursa: elacraciun.ro.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.