Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
A venit primavara, acum putem sa facem curatenie, mai ales cei cu peretii infestati cu mucegai.
In primul rand ar trebui sa vedem care este sursa de producere a condensului in locuinta, apoi sa incercam sa diminuam cat mai mult acest inconvenient. Daca suntem siguri de reducerea, cat mai mult posibila, a condensului, ne apucam de treaba.
Tratarea peretelui se face cu solutii pentru distrugera mucegaiului si protejarea cu vopsea rezistenta la mucegai. Cel mai indicat este sa se foloseasca pentru tratarea peretelui, solutii si vopsele rezistente la mucegai, fabricate de acelasi producator, pentru ca substantele active din solutie si vopsea sa conlucreze. Daca nu sunt fabricate de acelasi producator, s-ar putea ca substantele active sa se anuleze intre ele. Nu vrea nimeni sa munceasca degeaba. Pe piata materialelor de constructii sau pe internet, gasiti pachete antimucegai, care au solutie, amorsa si vopsea. Sunt Kitt-uri de reparatii cu care, SINGURI puteti scapa de mucegai, potrivit ziare.ro.
Solutiile rezistente la mucegai, sunt solutii pe baza de biocizi (Arquad, Polyphase, Mergal, Troysan, etc.) sau in unele cazuri pe baza de NaOCl (hipoclorit de sodiu - adica inalbitor, folosit si pentru albitul rufelor).
SA INCEPEM LUPTA IMPOTRIVA MUCEGAIUL.
Este obligatorie folosirea manusilor de protectie (impotriva solutiilor chimice), a mastilor de protectie, (din hartie sau panza) si a ochelarilor de protectie. Inhalarea este foarte periculoasa. Tratarea unui perete dureaza cel putin 4 zile. Tratarea peretelui se face in trei etape. Cei ce spun ca tratarea unui perete, infestat cu mucegai, dureaza 15 minute, nu fac nimic altceva decat PUBLICITATE la clor.
Prima etapa este: pregatirea peretelui, adica, daca suprafata infestata este umeda, se usuca prin ventilatia naturala sau fortata (utilizand un ventilator, pistol cu aer cald sau aeroterma). Pentru efect maxim, cel putin suprafata supusa tratamentului trebuie sa fie foarte bine uscata. Suprafata infestata se curata prin razuire sau prin frecare cu smirghel de min 120 granule/cm² sau cu un burete abraziv. A se evita imprastierea sporilor de mucegai, se va actiona foarte incet, fara graba. Nu folositi aspirator, sporii vor trece prin sac, (daca aveti aspirator cu filtru umed-apa, se poate folosi).
Etapa a doua: tratarea propriuzisa a peretelui, se umezeste bine zona curatata, cu o solutie rezistenta la mucegai, (pe baza de biocizi- este solutie testata de mine), prin pulverizare sau cu ajutorul unui burete sau o laveta. Se lasa sa se usuce cel putin trei zile, (trei zile, nu trei ore) aerisind incaperea. Solutiile pe baza de biocizi, NU AU MIROS intepator. Solutiile pe baza de NaOCl (hipoclorit de sodiu) avand in compozitie Cl, acesta se va evapora prin pulverizare in contact cu oxigenul din aer. Evaporarea Cl se va face cu emanarea unui miros foarte intepator si toxic. De aceea se recomanda, cand ce aplica aceste substante se se tina geamurile deschise cat mai mult posibil.
Etapa a treia este de protejare a peretelui déjà tratat, aceasta se face cu o amorsa si o vopsea lavabila rezistenta la mucegai. Se pregateste suprafata de zugravit prin aplicarea unui strat de amorsa, folosind un trafalet sau o bidinea. In piata materialelor de c-tii se pot gasi amorse pentru constructii, cele mai eficiente pentru punerea in opera in rezolvarea problemelor legate de mucegai este bine sa folositi amorse din rasina stirenacrilica sau acrlica (permite o respiratie a peretelui). Amorsele din rasini vinilice izoleaza peretele si nu permite respiratia peretelui. Timpul de uscare a suprefetei amorsate este de cel putin 8 ore. Se aplica Vopseaua lavabila rezistenta la mucegai, la care sau folosit solutii pe baza de Polyphase. Vopseaua se aplica cu trafaletul, pensula sau bidineaua. O vopsea rezistenta la mucegai niciodata nu se va dilua cu apa (cantitatea de solutie pusa in vopsea este calculata la cantitatea de vopsea din galeata). Prin diluarea vopselei se va dilua si solutia rezistenata la mucegai, deci se va diminua efectul de actionare. In functie de producatorul de pigmenti, se poate pigmenta si vopseaua rezistenta la mucegai.
Etapa a patra este optionala. Aplicarea unui al doilea strat de vopsea rezistenta la mucegai, dar dupa o perioada de cel putin trei zile de la uscarea primului strat.
In functie de bugetul d-voastra este foarte bine daca ati achizitiona un aparat de purificare a aerului (mai ales in locuintele in care se astepta un copil sau sunt copii mici) acest depurificator curata efectiv aerul de o multime de microbi, printer care si sporii de mucegai.
Diminuarea aparitiei condensului se poate face citind celelalte parti scrise de mine, de pe ziare.ro, la sectiunea Societate, cu tema Mucegaiul-dusmanul din umbra al sanatatii noastre, sau antimucegai.ro. (DorohoiNews.ro)
15.01.2012 la 10:01
Exista o firma in Oradea specializata in inlaturarea factorilor de igrasie si mucegai la case vechi din caramida. Sunt specializati in lucrari de hidroizolatii a peretilor din int. sau ext. la case vechi care au probleme cu igrasia la baza peretilor.Asigura protejarea zidarii lo impotriva infiltrari apei de la nivelul pamantului prin stoparea definitiva a umiditati. Procedura de izolare cinsta in introducerea unei bariere din tabla de inox la baza peretilor.Executia se face cu materiale din import si scule profesionale.Aceasta firma a acululat experienta colaborand cu o firma din Austria.Termed de executie max. 3 zile.Grantie nelimitata. Firma se numeste Grozarom si se poate gasi pe internet cautati pe google
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.