Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Francezii folosesc lavanda mult, mai ales vara. Au grija sa o usuce si sa o foloseasca apoi tot anul. Este nelipsita din Herbes de Provence, celebrul amestec de rozmarin, oregano, maghiran si cimbru. Trebuie sa ai insa grija cu ce o combini si ce cantitate folosesti.
In primul rand, asigura-te ca gatesti cu lavanda culinara. Ca si uleiul de cocos, exista lavanda care se foloseste doar in scop cosmetic, de exemplu. Lavanda englezeasca este cea mai dulce si des intalnita in bucatarie.
Nu abuza de aceasta mirodenie. Moderatia este cuvantul de ordine, incepe cu cantitati foarte mici. Aroma lavandei este extrem de puternica si nu vei dori ca in final sa ai parte de o prajitura amara sau de o friptura cu parfum greu.
Pentru prajituri, iti poti prepara un zahar fin pe care sa-l folosesti cand doresti: intr-un mojar sau cu ajutorul unei rasnite, macina lavanda si zahar. Sau combina mierea cu lavanda pentru un gust altfel.
Pentru a te bucura cu adevarat de aroma ei, combina florile de lavanda cu zeama sau coaja de lamaie proaspata in prajituri.
sursa: mediafax.ro
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.