Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Fiecare decada vine cu noi probleme ale tenului si cu noi cerinte. Insa, daca stii sa ii oferi ceea ce are nevoie, te poti bucura de o piele sanatoasa si frumoasa pe tot parcursul vietii, desigur, raportat totusi la varsta pe care o ai.
Dermatologii David Bank si Tina Alster, citati de stylelist.com, au impartasit din strategiile lor in acest scop, pe grupe de varsta.
1. La 20 de ani
Acneea, o problema frecventa in randul adolescentilor, isi mai poate face simtita prezenta si dupa aceasta varsta. In aceasta perioada este indicat sa folosesti o solutie blanda de curatat, pentru ten sensibil, si sa cauti produse care lupta cu acneea si nu irita, cu ingrediente precum acid glicolic si acid alfa hidroxi.
De asemenea, peroxidul de benzoil este un alt ingredient-cheie, care ajuta la uscarea cosurilor. Evita sa folosesti insa prea multe ingrediente; alege pe cat posibil unul sau doua, de baza.
Daca ai un ten gras, acidul salicilic este o alegere excelenta pentru a reduce inflamatiile si a destupa porii.
2. La 30 de ani
Dupa aceasta varsta, capacitatea pielii de a se repara incepe sa sufere modificari, astfel ca aspectul tenului poate fi mai mat. Primele semne ale imbatranirii includ o nuanta neuniforma a tenului, pete, uscaciune si linii fine in jurul ochilor si gurii.
Foloseste un produs exfoliant si unul care hidrateaza profund. Iar daca inca mai suferi de acnee, vestea buna este ca multe produse care lupta cu aceasta problema sunt bune si impotriva imbatranirii si a razelor solare.
Spre exemplu, unele creme pe baza de retinol pot avea efecte pozitive in ceea ce priveste acneea, petele cauzate de soare, liniile fine si ridurile. De asemenea, acidul glicolic poate imbunatati aspectul pielii, atenuand hiperpigmentarea cauzata de urmele de la cosuri si de soare.
3. La 40 de ani
In aceasta perioada si dupa poti observa ca buzele sunt mai putin pline, cutele de la nari pana la gura mai pronuntate, iar unele vene subtiri pot deveni vizibile. Din cauza reducerii cantitatii de colagen si a fibrelor de elastina, precum si din cauza gravitatiei, vei observa ca pleoapele incep sa se lase, ca si sprancenele sau zonele de sub ochi.
Insa, folosind un exfoliant pe baza de microcristale si apoi o crema emolienta si bogata in glicerina, poti reda partial stralucirea tenului. Ingrediente ca vitaminele A, C, E, coenzima Q10, extractul din seminte de cafea, extractul din seminte de struguri si extractul de ceai verde ajuta la protejarea tenului si pot chiar sa indeparteze efectele negative ale radicalilor liberi.
Iar daca ai resurse financiare suficiente, aceasta este varsta la care tratamentele dermatologice pot determina rezultate semnificative, care sa te faca sa simti ca merita efortul.
4. La 50 de ani
Femeile aflate la aceasta varsta incep sa sufere o reducere a grasimii superficiale si a capacitatii tenului de a retine apa, ceea ce duce la riduri mai pronuntate.
Pentru a atenua insa aceste consecinte ale imbatranirii cea mai buna alegere consta intr-un produs care este puternic hidratant si are factor de protectie solara, bazat pe substante uleioase. De asemenea, acesta ar trebui sa includa ingrediente antiimbatranire si care determina producerea de colagen, cum ar fi acid retinoic si acid hialuronic.
5. La 60 de ani si peste
Cele mai mari ingrijorari pentru aceasta perioada sunt legate de uscaciune accentuata, mancarimi chiar, si exfoliere, care pot sa apara din cauza nivelul scazut de estrogen, ce provoaca o diminuare a productiei naturale de substante uleioase.
Combate uscaciunea cu unt de shea si seruri care contin fitoestrogeni, precum extractul de soia. De asemenea, nu mai folosi sapun pentru a-ti curata tenul, ci alege produse de tip gel, aplica un ser care contine vitamina C dupa ce ti-ai spalat fata si apoi o crema hidratanta care are si factor de protectie solara. (DorohoiNews.ro)
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.