Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
În era telefoanelor inteligente, posesorii de smartphone-uri par să nu conştientizeze pericolele care se ascund chiar în buzunarul lor.
Asaltaţi de tot mai multe plângeri referitoare la fraude cibernetice, poliţiştii au declanşat o campanie de amploare pentru a-i informa pe proprietarii de smartphone-uri cum se pot feri de hackeri, scrie spynews.ro.
Poliţiştii au explicat că cele mai frecvente metode folosite de piraţii cibernetici sunt reţelele Wi-Fi gratis, care „absorb" datele din telefoanele conectate şi programele ascunse în diferite aplicaţii amuzante sau utile, oferite cu mărinimie, tot gratuit.
„Înainte de a descărca o aplicaţie, verificaţi atât aplicaţia, cât şi persoanele care au publicat-o. (...) Verificaţi ce tipuri de date poate accesa aplicaţia şi dacă vă poate partaja informaţiile cu alte părţi. Are nevoie de toate aceste permisiuni? Dacă nu, nu-l descărcaţi! (...) Vă puteţi pierde banii, informaţiile personale şi chiar datele stocate!", avertizează poliţiştii.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.