Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Niciodată nu putem spune că știm toate trucurile din bucătărie, chiar dacă avem experiență îndelungată. Avem un set de trucuri culinare, pe care te invităm să le încerci.
sfecla fiartă se curăţă foare uşor dacă o pui imediat în apă rece.
mierea cristalizată se poate lichefia dacă vei introduce borcanul, fără capac, în apă călduţă până se răceşte.
dacă vrei să nu se închidă la culoare cartofii, după ce îi cureţi de coajă, pune-i în apă rece cu suc de lămâie.
dacă vrei să faci acasă zahăr vanilat, pune 1-2 batoane de vanilie într-un borcan cu zahăr pudră. Este natural şi foarte parfumat.
când cureţi usturoiul, taie fiecare căţel pe lungime şi elimină germenele din mijloc. Este indigest şi nici nu fierbe.
mirosul de usturoi de pe degete se elimină, dacă îţi freci degetele pe lama unui cuţit inoxidabil, sub un jet de apă rece.
după ce ai copt ardeii, înveleşte-i în hârtie absorbantă udă şi după câteva minute se vor curăţa de pieliţă foarte uşor.
pentru ca friptura de vită să-şi păstreze suculenţa, ţine-o puţin în apă clocotită înainte de a o găti. Porii se vor închide şi carnea va rămâne fragedă.
pentru ca usturoiul să-şi păstreze toate calităţile nutritive, trebuie zdrobit înainte de a fi pus în mâncare şi gătit doar 3 minute.
mirosul de broccoli poate fi atenuat dacă, după gătire, pui peste ele o felie de pâine uscată.
mirosul de usturoi sau peşte de pe fundul de tocat poate fi înlăturat dacă presari pudră de bicarbonat de sodiu peste el. După 20 de minute, ştergi cu un burete şi clăteşti.
s-a rupt o bucată din blatul prăjiturii când ai scos-o din formă? Lipeşte-o cu puţin albuş.
vrei un pesmet mai gustos? Mixează resturi de chipsuri sau sticksuri în robot.
pentru a curăţa mai uşor fisticul crud, scufundă–l câteva secunde în apă clocotită şi apoi în apă rece.
muştarul se păstrează mai bine după deschiderea borcanului, dacă pui o felie de lămâie deasupra. Nu-şi va schimba culoarea şi nu se va întări.
fructele din coş sau fructieră îşi vor păstra prospeţimea mai mult dacă vei pune înăuntru câteva dopuri de plută de la sticla de vin.
când tai ouăle fierte în felii, dacă vrei să nu se lipească gălbenuşul de cuţit, înmoaie înainte lama acestuia în apă caldă.
pentru a avea cuburi de gheaţă clare şi transparente, fierbe mai înainte apa.
prijiturile tale vor avea o crustă apetisantă dacă le vei badijona cu puţin lapte înainte de a le băga la cuptor.
dacă vrei ca tăviţa de cuburi de gheaţă să nu se lipească în congelator, freacă fundul ei cu o lumânare, înainte de a o umple cu apă.
pentru a avea o maioneză reuşită, pune un gălbenuş crud, o linguriţă de oţet de vin, una de muştar şi lasă să acţioneze 5 minute. Apoi pune uleiul şi bate maioneza.
compoziţia de clătite nu va face cocoloaşe dacă vei pune ingredientele în ordinea următoare: laptele, făina, bătute bine şi la sfârşit ouăle.
murdăria întărită din cuptorul cu microunde se înlătură cu uşurinţă dacă pui o jumătate de ceaşcă de cafea cu oţet de vin alb, timp de un minut la putere maximă. Apoi, cu un burete umed vei şterge toată murdăria.
feliile subţiri de bacon nu se vor mai ondula în tigaie, dacă le treci înainte de a le prăji prin apă topită de la cuburile de gheaţă.
dacă vrei ca roşiile să se mai coacă, pune-le într-un suport de carton de ouă, împreună cu o roşie foarte coaptă. Lasă suportul în aer liber, pe balcon. sursa: libertatea.ro
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.