Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Unul dintre cele mai mari beneficii aduse de sfecla rosie consta in pigmentul sau numit Betalain, un puternic antioxidant, anti-inflamator si care ajuta in curele de detoxifiere.
Sucul de Sfecla rosie poate spori rezistenta fizica permitandu-va sa va antrenati mai mult timp, ajuta la circulatia sangelui in organism si poate reduce presiunea arteriala. In mod traditional oamenii au folosit de-a lungul timpului sucul de Sfecla rosie pentru a ajuta in tratarea anumitor afectiuni cum ar fi: anemia, boli ale pielii, oboseala, probleme cu vederea.
Important de stiut despre sfecla rosie:
Sucul de sfecla poate schimba culoarea urinei si a scaunului
Beneficiile sucului de Sfecla sunt destul de puternice. Puteti creste treptat doza de la o cana la doua pe saptamana
Beti sucul crud pentru a putea profita pe deplin de substantele nutritive, ele pierzandu-se atunci cand sunt gatite.
Folositi intreaga leguma pentru a face sucul cu tot cu radacina verde. Radacina contine mare parte din vitamile si mineralele sanatoase ale legumei.
Reteta de detoxifiere cu sfecla rosie:
Se taie crestetul sfeclelor cam 2 cm si se spala bine fara a se elimina primul strat pentru a-si pastra mai bine aroma
Treceti sfeclele prin uleiul de masline si siropul de artar apoi puneti-le intr-o tava, dati-le la cuptorul incins la 350 de grade pentru circa 45 de minute, dar nu uitati ca la fiecare 15 minute sa le intoarceti
Pentru a verifica daca sunt gata, introduceti varful unui cutit in mijlocul sfeclei si scoateti-le din cuptor atunci cand sunt putin crocante. Decojiti-le de primul strat si taiati-le in sferturi.
Pentru dressing trebuie sa bateti cu telul uleiul de alune, iaurtul si sucul de portocale pana ce se omogenizeaza. Adaugati treptat sucul de lamaie si un praf de sare.
Impartiti frunzele de spanac baby in 6 farfurii pentru salata. Montati bucatile de sfecla in centru apoi imprastiati alunele si maslinele. Amestecati dressing-ul inca o data apoi stropiti salata astfel incat sa combine toate aromele.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.