Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Pregătirea pentru Paşte înseamnă şi o casă curată, iar câteva trucuri ale experţilor în curăţenie îţi vor face sarcina mai uşoară.
Când vorbeşti de curăţenie, ar trebui să ştii clar ce trebuie neapărat să faci, ce trebuie să nu faci şi de ce te-ai putea ajuta, mai ales în mementele în care toate lucrurile sunt în dezordine şi constaţi că nu ai la îndemână toate produsele necesare.
Produse surprinzătoare la îndemână
Dacă pui preţ pe sănătate, poţi înlocui mare parte din produsele chimice de curăţat cu produse pe care le foloseşti frecvent în bucătărie.
Cuburile de gheaţă, de exemplu, te vor ajuta să îndepărtezi guma de mestecat de pe covor sau ţesături, în timp ce pâinea o poţi folosi pentru a îndepărta petele unsuroase de pe zugrăveală, pur şi simplu folosind-o ca pe un burete.
Cola poate fi de ajutor atunci când niciun detergent nu a făcut faţă grăsimii arse de pe cratiţe, iar filtrele de cafea le puteţi folosi, cu efecte uimitoare, pentru ştergerea geamurilor. Dacă nu aveţi la îndemână detergenţi pentru suprafeţele de inox, sau evitaţi să-I folosiţi, fiind destul de toxici, încercaţi lămâia, tăiată în jumătăţi, pe care le folosiţi tot ca pe un burete de vase, cu efecte surpinzătoare. Tot lămâia ajută la îndepărtarea mirosului din frigider, dacă plasă, jumătăţi de lămâi pe rafturi.
Ce greşeli facem
Deşi nu sunt puţine greşelile pe care le facem zi de zi, când vine vorba de curăţenie, vom aminti doar câteva dintre acestea.
Golim sacul textil al aspiratorului doar atunci când este plin ochi - acesta ar trebui, de fapt, golit când este doar pe jumătate plin, deoarece cu cât adună mai mult praf, cu atât mai indeficient este procesul de aspirare, mare parte fiind degajat în camera. Specialiştii în curăţenie recomandă, de altfel, să ştergem praful doar după ce am aspirat în încăpere.
Ştergem praful folosind cârpe umede – ceea ce face ca praful să se aştearnă la scurt timp.
Scoatem încălţămintea „la aer“ pe balcon - însă umezeala favorizează apariţia mirosurilor neplăcute, în timp ce razele soarelui pot deteriora încălţămintea. O soluţie ar fi să folosim pliculeţe de ceai pentru a scăpa de mirosul neplăcut, sau chiar… nisip pentru litieră, pe care să îl îndepărtăm după o vreme cu aspiratorul. Pentru că primăvara deja se instalează, n-ar fi rău ca încălţămintea de iarnă deja să o ambalăm în cutii şi să-I facem loc celei pentru următorul sezon.
Dezinfectăm rar mopul – deşi acesta adună, după doar câţiva metri pătraţi curăţaţi, foarte multe bacterii. Se recomandă spălarea mopului la temperaturi înalte (eventual în maşina de spălat) şi schimbarea lui periodic (la o lună-două).
Spălăm pilota şi pernele mai rar decât ar trebui – deşi schimbăm des lenjeria de pat, pilotei şi pernelor le vine rândul foarte rar, chiar dacă acestea ar trebui spălate de două ori pe an.
Nu aspirăm pe cât de des ar trebui salteaua. După aspirare (folosind putere mare şi ajutându-ne de peria pentru canapele), putem curăţa salteaua cu o cârpă pe care am umezit-o într-o soluţie de apă şi oţet.
Părul animalelor de companie, uşor de îndepărtat cu mănuşi de cauciuc
Pentru a nu ne „pierde“ în toată casa, este bine să abordăm curăţenia stabilindu-ne clar paşii. Vom lua camerele una câte una, după ce, eventual, am pus perdelele la spălat. Într-un coş pentru rufe adunăm mai întâi obiectele care nu-şi au locul peste tot, şi pe care le vom sorta ulterior, după care curăţăm începând cu partea de sus.
Pentru a organiza spaţiile mici, în care lucrurile adunate în exces dau impresia de dezordine, putem aduna lucrurile în cutii pentru pantofi, pe care avem grijă să le etichetăm (şosete, curele, jucării etc.). Ne vom aminti şi de filtrele aparatului de aer condiţionat, care trebuie curăţate de praful care cu siguranţă s-a adunat peste iarnă.
Dacă avem animal de companie, putem aduna firele de păr de pe canapea folosind mănuşi de cauciuc (de menaj), iar de pe covor, folosind racleta pentru geamuri. De asemenea, maşina de spălat, pe care doar o presupunem curate, poate fi curăţată folosind fie oţet de mere şi bicarbonate, fie detergent pentru maşina de spălat vase.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.