Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Smartphone-ul a ajuns o a doua natura pentru unii dintre noi, astfel ca unele activitati nici nu mai pot "exista" fara ca in ele sa fie implicat si gadgetul in cauza. Pe utilitatea telefonului mobil s-au bazat si niste cercetatori germani, care au inventat un sistem care iti permite sa folosesti telefonul, dar fara sa-l tii in mana.
In loc sa atingi telefonul, poti tasta direct in palma, chiar daca dispozitivul este in buzunar si miscarile iti vor fi percepute de sistemul unui "telefon imaginar" care va trasmite cererile telefonului tau real, potrivit Technology Review.
Conceptul se bazeaza pe o camera foarte sensibila care capteaza miscarile facute in palma, dar si pe un program de analiza video si un radio wireless care trimite instructiunile inapoi pe iPhone. Suna complicat, dar nu este. Patrick Baudisch, profesor de stiinte cmputerizate al Institutul Hasso Platnner din Potsdam, Germania, spune ca prototipul de telefon imaginar "serveste ca o utilitate pentru utilizatorii care nu mai vor sa se complice cu folosirea telefonului fizic".
Cand a spus acest lucru, Baudisch s-a gandit imediat la exemplul cuiva caruia ii suna telefonul in timp ce spala vasele. In loc sa se grabeasca sa isi usuce mainile, in goana de a raspunde, telefonul imaginar ii permite sa faca un gest cu degetul pe cealalta palma si iphone-ul va raspunde automat.
Inspirat din tehnologia MIT
Proiectul telefonului imaginar, dezvoltat de Baudisch si echipa sa, se aseamana foarte mult cu interfata bazata pe gesturi numita SixtxSense (trad. - al saselea simt) dezvoltata de Pattie Maes si Pranav Mistry de la MIT. Si, cu toate acestea, are si catvea diferente notabile.
In primul rand, nu sunt gesturi noi care trebuiesc invatate - conceptul telefonului invizibil transfera ecranul iPhone-ului pe mana. In al doilea rand, nu exista feedback ca la SixthSense, care foloseste un proiector pentru a trimite imaginea pe orice suprafata. Lipsa unul feedback limiteaza telefonul imaginar, dar acesta nu intentioneaza sa inlocuiasca complet gadgetul, ci doar sa faca anumite interactiuni mai convenabile.
Anul trecut, Baudisch si unul din colegii sai au dezvoltat o interfata in care o camera portabila capta gesturile pe care o persoane le face in aer si apoi le transorma in desene pe un ecran. Pentru proiectul actual, germanii au folosit o camera similara cu cea a Xbox Kinect de la Microsoft, dar ceva mai mare si pozitionata pe un trepied.
Acuratete destul de buna
Intr-un studiu care a fost facut public in cadrul conferintei de Interfete Software pentru Utilizatori si Tehnologie, cercetatorii au descoperit ca participantii si-au amintit cu mare acuratete pozitiile iconitelor de pe iPhone-urile pe care le foloseau. In procente, peste 80% dintre acestia au folosit cu precizie iconitele telefoanelor pe un terminal gol sau pe palma.
Un alt doctorand de la Universitatea de la Waterloo a mentionat ca aceasta aplicatie se poate folosi la fel de bine si prin control prin voce, numai ca cea cu telefonul imaginar poate fi folosita foarte bine in locuri foarte zgomotoase, comparativ cu ideea lui. (DorohoiNews.ro)
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.