Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Cu toții știm că Google este atotputernic când vine vorba de online, dar nu foarte mulți știu cum afli tot ce știe Google despre tine.
Din momentul în care v-ați făcut un cont pe Gmail, YouTube sau Google Drive, cea mai mare parte a activității voastre online este înregistrată în detaliu. Dacă folosiți Chrome și v-ați autentificat cu un cont Google, situația este extrapolată. Fiecare click dat, fiecare adresă tastată, fiecare parolă introdusă, fiecare reclamă pe care ați accesat-o, toate sunt salvate de către gigantul din Mountain View pentru a putea fi accesate ulterior cu ușurință. Multe dintre ele sunt folosite și pentru personalizare reclamelor pe care le vedeți pe diverse site-uri. Puteți spune și că sunt folosite de autorități în diverse circumstanțe, dar acel scenariu nu are legătură doar cu Google, ci și cu Microsoft, operatorul vostru de internet și nu numai.
Revenind însă la Google, înainte să vă speriați sau să vă faceți griji în legătură cu informațiile pe care le lăsați online, ar fi bine să aveți în vedere câteva detalii. Doar după ce înveți cum afli tot ce știe Google despre tine, vei înțelege beneficiile acestui sistem de salvare date, perfecționat în ultimul deceniu.
Google este o instituție care a devenit sinonimă cu internetul, dar cel mai mare avantaj al său este separarea tuturor serviciilor pe care le oferă, pentru a fi mai ușor de înțeles. Pornind de la această premisă, aveți la dispoziție cinci pagini web pe care le puteți accesa pentru a avea o viziune de ansamblu asupra informațiilor pe care le aveți stocate online. Ideal ar fi să le accesați pe toate măcar o dată, pentru a înțelege exact cu ce se ocupă.
Google Security – Vă oferă toate detaliile de securitate aferente contului vostru Google, inclusiv unde a fost folosit ultima oară și de pe ce dispozitiv.
Google Dashboard – Întreaga voastră activitate desfășurată prin intermediul serviciilor Google este disponibilă aici, începând cu programările din calendarul online al companiei și terminând cu contactele salvate în Gmail. Lista este exhaustivă.
Google Ads – Reclamele ce vă sunt afișate online de către Google, aproape de fiecare dată, sunt personalizate în funcție de link-urile pe care le accesați și reclamele pe care le-ați accesat în trecut. Aici găsiți toate aceste informații.
Web & App Activity – Tot istoricul vostru online este disponibil aici, de la un clip pe YouTube vizionat, o căutare pe Google sau o postare pe Facebook. Această listă s-ar putea să vă sperie un pic, dar vă ajută să vedeți dacă altcineva vă folosește contul.
Location History – Printr-o varietate foarte mare de surse de informare, Google știe cu precizie destul de mare pe unde vă desfășurați activitate. În plus, tot istoricul acelor locații este salvat online pentru o analiză ulterioră. Ține doar de voi cum veți folosi aceste informații.
Noaptea, pe la ora trei, brusc, vecinul începe să bată cu pumnul în ușa mea.
M-am speriat atât de tare încât am scăpat bormașina din mâini!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.