Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Cald în toată ţara şi ploi puţine. Astfel ar putea fi caracterizată, pe scurt, vremea de care vor avea parte românii în luna iulie, potrivit informaţiilor de la Centrul European pentru Prognoza Vremii pe termen mediu (ECMWF), postate pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.
"În luna iulie, temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa peste mediile multianuale la scara întregului teritoriu, cele mai ridicate valori fiind posibile în zonele sud-estice, estice şi vestice ale ţării. Sub aspect pluviometric, cantităţile de precipitaţii vor prezenta valori sub normele climatologice în cea mai mare parte a ţării, iar în centru şi nord-vest, precipitaţiile pot fi apropiate de mediile multianuale lunare", arată informaţiile furnizate de Centrul European pentru Prognoza Vremii pe termen mediu.
August puţin mai răcoros în centrul ţării
Pentru luna august, aceleaşi informaţii arată că vor fi înregistrate valori ale temperaturilor peste mediile multianuale lunare în majoritatea zonelor din România. Excepţie va face centrul ţării, unde temperaturile vor fi apropiate de normele climatologice.
"În luna august, regimul termic al aerului va înregistra valori peste mediile multianuale lunare în majoritatea zonelor, exceptând centrul ţării, unde valorile termice vor fi apropiate de normele climatologice. Cantităţile de precipitaţii se pot situa sub normele climatologice în cea mai mare parte a teritoriului, iar local în centrul ţării, acestea vor fi apropiate de mediile multianuale lunare", menţionează sursa citată.
Septembrie: mai cald în sud-est
Cât priveşte luna septembrie, temperaturile medii lunare ale aerului vor prezenta valori apropiate de normele climatologice în majoritatea regiunilor, iar în sud-est, acestea se pot situa peste mediile multianuale. În septembrie, cantităţile lunare de precipitaţii vor fi apropiate de valorile normale pe aproape întreg teritoriul, iar local în sud-estul, centrul şi vestul tarii, acestea se pot situa sub normele climatologice.
Centrul European pentru Prognoza Vremii precizează că aceste informaţii nu exclud posibilitatea apariţiei unor situaţii cu valori extreme de temperaturi sau cantităţi mai mari de precipitaţii pe intervale scurte de timp ce pot conferi un caracter sever intervalului respectiv.
"Prognoza meteorologică sezonieră se elaborează cu anticipaţie de 1-6 luni având un caracter orientativ şi grad de realizare de peste 60-65%. De aceea, aceste estimări sezoniere sunt permanent actualizate prin prognozele pe termen scurt (1-3 zile) şi mediu (7-10 zile), cu un grad de realizare de peste 87-95%", conchide Centrul European pentru Prognoza Vremii. (DorohoiNews.ro)
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.