Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Jocurile de cărți au fost întotdeauna o modalitate excelentă de a alunga plictiseala. Chiar și în secolul nostru, în care avem la dispoziție mult mai multe activități cu care să ne umplem timpul liber, jocurile de cărți rămân în topul preferințelor. Despre cele mai populare cinci astfel de jocuri la români, vom vorbi, pe scurt, în următoarele rânduri.
1. Poate părea puțin ciudat, însă Solitaire, jocul preinstalat pe computerele cu Windows încă de prin anii 90’, rămâne unul dintre cele mai populare jocuri cu cărți chiar și în zilele noastre. De-a lungul timpului au apărut multe variante, însă esența jocului a rămas aceeași - aranjarea cărților într-o secvență, cu cele de culoare roșie alternând cu cele de culoare neagră. Sunt multe distracții mult mai elaborate în prezent, dar pe undeva se pare că jocurile din trecut încep să revină la modă.
2. Transmisă din moși-strămoși, șeptica românească este un joc pe cât de simplu, pe atât de antrenant, putând fi jucat în 2, 3 sau chiar pe echipe de câte 2 jucători. Acest joc simplu reprezintă o modalitate plăcută de petrecere a timpului liber în familie sau împreună cu prietenii. Mai mult decât atât, șeptică este un joc care poate dezvolta nu doar spiritul de competiție, ci și atenția sau, mai ales, capacitatea de memorare a celor care îl practică.
3. Un joc interactiv și foarte popular în rândul românilor este Macao. Pot fi maximum șase oameni implicați într-un joc, iar pasiunile care se nasc pot deveni cu adevărat intense. La Macao, se utilizează întreg pachetul de cărți, inclusiv cei doi Jokeri. Jucătorul care începe trebuie să adauge o carte cu același semn ori aceeași valoare/figură precum cea de pe masă, iar ceilalți jucători trebuie să pună cărți cu același semn ori valoare)/figură că cele puse de jucătorul anterior. Există și cărți cu semnificații speciale, deci jocul e mult mai complex decât pare la prima vedere. Pierzătorul e cel care rămâne ultimul cu cărți în mână.
4. Texas Hold’em Poker - cea mai populară variantă a pokerului în lumea întreagă. O lungă perioadă de timp, fanii pokerului din țara noastră au preferat varianta clasică cu 5 cărți, însă după anul 2.000, lucrurile s-au schimbat. Texas Hold’em a adunat din ce în ce mai jucători la turneele live și a devenit numărul 1 la camerele de poker online, iar faptul că poate fi jucat în mult mai mulți jucători decât pokerul românesc cu 5 cărți reprezintă un mare plus. Texas Hold’em-ul poate fi jucat pe internet atât pe bani virtuali, cât și pe mize reale, începând de la sume modice. De exemplu, cea mai nouă variantă de poker, Hexapro de la Vlad Cazino, oferă jucătorilor posibilitatea să selecteze dintre șapte buyin-uri diferite, cuprinse între 1 și 100 euro, și să joace pentru premii totale de până la 1.000 de ori mai mari. Acest lucru este posibil datorită faptului că, înainte de startul fiecărui turneu, fondul de premii este stabilit prin înmulțirea buyin-ului la turneu cu unul din cele 7 multiplicatoare posibile (1.5 X-1.000 X). Apasă aici pentru mai multe detalii despre turneele HexaPro!
5. Blackjack, cunoscut și sub numele de 21, este un joc foarte des întâlnit în cazinouri însă poate fi jucat și pe puncte. De regulă, se joacă contra unui dealer, iar obiectivul este ca jucătorul să aibă suma cărților egală cu 21 sau mai mică, mai bună însă decât cea a dealerului. La fel ca și pokerul, blackjack este un joc de noroc, însă experiența jucătorilor este decisivă, astfel încât „casa” are cel mai mic avantaj asupra clienților.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.