Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Fierul de călcat te ajută să ai ținute impecabile, fără cute sau șifonare, integrându-se în cadrul unei rutine esențiale pentru menținerea aspectului hainelor. Dincolo de materiale și texturi interesante, curățarea fierului de călcat este la fel de importantă precum combinarea culorilor pentru că talpa lui poate deveni lipicioasă, încărcată de praf sau unsuroasă.
Ți s-a întâmplat vreodată să ți se topească o parte din materialul pe care îl călcai? Poate fi un dezastru dacă te grăbești și ți-ai putea pierde hainele preferate. Această situație este cauzată de obicei de curățarea prea rară sau deficitară a fierului de călcat. Este esențial să ai grijă de fier pentru a te asigura că alunecă fără efort pe suprafața bluzelor, tricourilor, cămășilor, fustelor sau rochiilor.
Variantele indicate de www.handy.com te vor ajuta să previi deteriorarea hainelor și să ai parte de o experiență plăcută de fiecare dată când netezești pliurile sau gulerele.
Iată ce soluții pentru curățarea fierului de călcat trebuie să încerci:
1. Bicarbonat de sodiu și apă
Este o metodă foarte utilă pentru dizolvarea murdăriei care s-a lipit de fierul de călcat. Va trebui să amesteci bicarbonat de sodiu cu apă până când obții o pastă, apoi vei folosi o periuță sau un prosop pentru a freca talpa fierului cu mixul obținut. La final folosește apă simplă pentru a îndepărta complet bicarbonatul de sodiu. Lasă fierul să se usuce și asigură-te că nu a mai rămas nicio urmă de apă înainte de a-l folosi din nou.
2. Un ziar
Încălzește talpa fierului folosind setarea cea mai ridicată și poartă mănuși pentru cuptor pentru a-ți proteja mâinile de căldura degajată. Ia niște foi de ziar și freacă bine talpa fierului. Va arăta ca nou în scurt timp!
3. Dizolvant pentru lac de unghii cu acetonă
Este o variantă rapidă pentru a dizolva praful care s-a solidificat pe fierul de călcat și a elimina aspectul unsuros care poate păta hainele. Pornește fierul de călcat și așteaptă să se încălzească bine talpa pe setarea cea mai ridicată. Pune-ți mănuși speciale pentru cuptor, apoi înmoaie puțină vată în dizolvant. Șterge rapid suprafața fierului de călcat. Dizolvantul care conține acetonă se evaporă foarte repede, dar dizolvă orice urmă de praf. După ce ai terminat șterge talpa fierului cu o cârpă moale umedă și lasă să se usuce.
4. Un burete de vase, săpun și apă
Folosește un burete de vase cu suprafața moale pentru a evita zgârierea tălpii fierului de călcat. Freacă ușor folosind apă și săpun. La final șterge bine fierul cu o cârpă moale și lasă să se usuce.
5. Oțet
Umezește un prosop mai vechi cu oțet din vin alb, apoi șterge bine talpa fierului pentru a îndepărta praful. În unele situații este posibil ca acest gest să nu fie suficient și să rămână urme de murdărie, fiind necesar să pui prosopul în oțet, apoi să așezi fierul de călcat cu talpa pe el. Lasă să stea în contact cu prosopul 15 minute, apoi șterge fierul de călcat cu o cârpă moale uscată.
6. Oțet și bicarbonat de sodiu
Înmoaie un prosop curat într-un mix de bicarbonat de sodiu și oțet din vin alb. Pune apoi prosopul pe o suprafață plată, nu porni fierul de călcat, dar treci peste prosop ca și cum l-ai călca.
7. Detergent de vase
Una dintre metodele cele mai simple pentru curățarea fierului de călcat este să pui 5-6 picături de detergent de vase într-un castron cu apă, apoi să înmoi o cârpă sau un prosop de hârtie în această soluție și să ștergi cu atenție talpa fierului.
8. Sare
Presară multă sare pe o foaie de hârtie. Pornește fierul de călcat și trece-l peste foaia cu sare pentru a elimina petele și murdăria. Treci fierul de 5-6 ori peste foaie, apoi scoate-l din priză și lasă-l să se răcească. După ce talpa este complet rece elimină sarea cu o cârpă moale.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.