Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Mulți dintre noi folosesc această perioadă în care cel mai bun lucru pe care îl putem face este să stăm în casă, pentru a își dezvolta hobby-uri sau pentru a învăța altele noi. Un lucru este cert, foarte multe persoane au dorit și doresc să învețe să gătească sau să își îmbunătățească aptitudinile deja dobândite.
De la pâine, feluri principale și chiar până la checuri, brioșe, torturi sau clătite, un lucru este cert: un mixer de mână trebuie să fie nelipsit din bucătărie. Este ajutorul de nădejde pentru pasarea, amestecarea, baterea sau frământarea diverselor alimente, dar funcționalitățile diferă de la un model la altul. În principiu, scopul lui este de a ușura considerabil efortul depus și de a micșora timpul de preparare.
Mixerul de mână este cel mai comun și des întâlnit în bucătării datorită dimensiunilor sale reduse, utilizării și curățării simple și ușoare.
Pentru a alege un mixer de mână potrivit pentru nevoile dumneavoastră, trebuie să țineți cont de o serie de aspecte, cum ar fi puterea motorului, treptele de viteză, greutatea sau accesoriile.
1. Puterea motorului
Poate cel mai important factor în ceea ce privește electrocasnicele cu motor este puterea acestuia. Cu cât puterea motorului este mai mare, cu atât acesta va putea fi folosit și pentru task-uri mai dificile, precum frământarea sau amestecarea unui aluat mai dens. În principiu, un mixer de mână bun trebuie să aibă minim 400 W.
2. Treptele de viteză
Fără dar și poate, un mixer de mână bun trebuie să aibă minim 5 viteze și o treaptă ”turbo” pentru atunci când alimentele trebuie mixate într-un timp mai scurt. Ai nevoie de cele 5 trepte de viteză pentru că nu toate alimentele trebuie sau pot fi mixate în același fel, iar un mixer bun trebuie să îți acorde această flexibilitate a vitezei de funcționare.
3. Greutatea
Un mixer greu poate fi foarte dificil de folosit, iar atunci când prepari rețetele preferate dorești să ai control asupra mixerului și să îl manevrezi cu dexteritate. Pot apărea chiar dureri de braț în cazul utilizărilor îndelungi. Un mixer de mână bun trebuie să se încadreze în maxim 2 kilograme.
4. Accesorii
Foarte importante sunt și accesoriile cu care mixerul de mână vine, întrucât acestea îți permit să folosești mixerul pentru multiple lucruri. Majoritatea mixerelor au, pe lângă picioarele pentru amestecat sau bătut, și picioare pentru frământat aluat ceea ce reprezintă un bonus. Cu toții știm că frământarea unui aluat nu este neapărat cel mai ușor lucru, deci aceste accesorii pot veni în ajutor. Pentru modelele mai scumpe de mixere, acestea pot veni cu bol gradat, tocător, blender sau palete de curățat.
5. Prețul
Nu în ultimul rând, prețul reprezintă un aspect important. Dacă știți deja că nu veți veți folosi mixerul foarte des, nu are rost să vă încumetați la unul foarte scump și cu multe accesorii. În schimb, daca doriți să faceți o investiție de durată, cu siguranță un mixer de mână mai scump este alegerea cea bună. Un astfel de electrocasnic de calitate, bine-îngrijit, vă poate ține ani de zile.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.