Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Cam de când s-au inventat ferestrele la locuințele omenești, a apărut și necesitatea de perdele și, ulterior, draperii. O draperie ferește încăperea cu geamul deschis de praf și de lumină prea puternică, lăsând însă aerul să treacă, iar dacă geamul e închis, te ferește de soarele prea puternic, atunci când vrei să creezi un spațiu intim și întunecat la interior.
În timp, draperiile au început să fie folosite nu doar cu rol practic, ci și cu funcție de decorare a unei case. Dacă și tu te gândești să cumperi draperii pentru ferestrele tale de acasă, dar nu știi exact de unde să începi, ține cont de următoarele sfaturi:
1. Forma ferestrei
Tipul ferestrei, precum și orientarea camerei, sunt factori determinanți în alegerea draperiilor. Păstrați raportul dintre cantitatea de țesătură utilizată și lungimea ferestrei și gândiți-vă cât de mult soare și lumină intră: aveți nevoie de draperii groase sau mai transparente?
2. Calculați bine lungimea draperiei
Cu un calculator în mână, numărați metri de țesătură de care aveți nevoie pentru draperii: adăugați 30 cm la lățimea ferestrei și apoi înmulțiți rezultatul cu 2, 2,5 sau 3, în funcție de câte straturi vă doriți de la draperiile dumneavoastră.
3. Care este lungimea ideală?
În privința dimensiunilor, există multe tendințe. Cel mai uzual este să adaugi aproximativ 15 cm la lungimea ferestrei. Cu toate acestea, dacă vă doriți ca perdelele să atârne mai mult, adaugă încă 10 centimetri. Astfel, vor sta pe podea.
4. O „cădere” plăcută
Pentru draperiile cu o „cădere” drăguță, alegeți „țestături” grele, cum ar fi mătăsuri sălbatice, pânze de bumbac sau lenjerie de mătase.
5. Pentru familii practice: jaluzele!
Dacă fereastra nu permite draperii mari și doriți o soluție practică ușoară, jaluzele vor fi cele mai bune prietene ale dumneavoastră. Le puteți monta pliabile, bucăți întregi sau stil roman, cu draperii, care sporesc ideea de spațiu rustic al camerei.
6. Îndrăzniți să combinați
Ferestrele mari, ușile de balcon și ferestrele dormitorului sunt cele mai bune spații în care să folosiți combinații de materiale și culori, pentru un mix vizual mai plăcut și mai îndrăzneț.
Straturile cu diferite texturi și materialități reprezintă o tendință tot mai populară. Mai multe staturi dau profunzime spațiului într-un mod simplu. Există atât de multe opțiuni atunci când vine vorba de textile pentru ferestre, de la materiale diafane transparente, la draperii opace, rolete, jaluzele, și partea bună este că nu trebuie ales doar unul! Tratarea ferestrelor în straturi, nu numai că creeaza un spațiu personalizat, dar de asemenea, controlează cantitatea de lumină într-o cameră, la un moment dat.
În ceea ce privește culoarea, țineți cont că draperiile pot fi folosite ca pată d culoare într-o cameră decorată altminteri în culori neutre. Cu culori intense, veți înviora camera și veți putea transforma atmosfera camerei.
7. Alege o tijă cu decorațiuni la capete
Puteți personaliza o galerie / bară de lemn, alamă sau fier forjat adăgând finisaje decorative la capetele sale. Luați în considerare stilul camerei și alegeți-le în consecință: astfel veți obține un set mai armonios.
8. Draperiile ca separator de cameră
Dacă doriți să separați fizic două locuri diferite din aceeași încăpere, draperiile sunt alegerea perfectă. Fie că e vorba de diferențierea spațiului de dormit față de restul sufrageriei sau de crearea unui colț intim pentru lectură, această soluție de separare este excelentă, ușor de instalat și deloc costisitoare (față de adăugarea unui perete fals sau a unui separator din lemn). Când sunt extinse, perdelele vor oferi senzația de intimitate, ocupând un spațiu minuscul. Recomandabil ar fi să fie din materiale ușoare, nuanțe cuminți, care să nu delimiteze în mod agresiv cele două configurări din cameră.
9. Fiecare spațiu cu materialul său
În spațiile mici este recomandabil să se folosească draperii din materiale ușoare, nu stofe sau pânze foarte groase și nu imprimeuri geometrice. Liniile foarte drepte sau formele geometrice discrete sunt mult mai potrivite.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.