Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Mâncăm carne. De porc, de vită, de pui, vânat. La grătar, friptă, prăjită. Dar ce ştii despre carme? Cum este mai sănătos s-o prepari? Iată cateva mituri despre carne.
Porc sau pui? Cum fierbem carnea, ce tip de carne este indicat persoanelor care au anemie sau celor cu colesterol marit? Sunt cateva dintre intrebarile la care va raspunde dr. Mihaela Bilic pe www.doctorbilic.com.
Carnea fiartă nu îngraşă? ADEVARAT. Prin fierbere, carnea devine usor de digerat, însă trebuie pusa la fiert in apa clocotita pentru ca porii sa se inchida imediat si toate substantele nutritive sa ramina in carne, nu in apa de fiert,
Carnea de pui este mai sanatoasa decit cea de porc? DEPINDE. Daca aveti trigliceridele crescte sau colesterolul marit este bine sa evitati alimentele grase, deci si carnea de porc. In schimb, daca sunteti o anemic/a este bine de stiut ca fierul exista doar in carnea rosie. Apoi, e bine de cunoscut si mediul in care au fost crescuti puii si daca au primit hormoni pentru a ajunge la greutatea necesara intr-un timp foarte scurt, dar si ce au mancat porcii.
Exista ceva mai sanatos decit carne de porc, vita sau pui? ADEVARAT. Peştele este un aliment cu multiple calităţi dietetice, uşor de digerat şi foarte nutritiv datorită conţinutului său bogat în proteine, vitamine (A,D,E, B12) şi minerale (fosfor, iod, potasiu). Mai mult, scrie doctorul Mihaela Bilic în cartea sa "Trăiesc, deci mă aboţin", grăsimea din peşte nu este periculoasă, fiind bogată în acizi graşi nesaturaţi, dar şi acizi graşi esenţiali (omega 3 şi omega 6).
Fierul din spanac este mai bine absorbit decat cel din carne? FALS. Continutul de fier in spanac si in alte legume cu frunze verzi este foarte crescut, dar acesta nu poate fi absorbit in intestinul uman. Principala sursa de fier a omului este carnea (carne rosie, alaturi de organe precum ficatul si splina). Fierul din carne se absoarbe si mai bine in prezenta vitaminei C, alaturi de o salata verde.
Carnea nu contine fibre? ADEVARAT. Carnea trebuie asociata cu legume.
Carnea e responsabila de guta? ADEVARAT. Toate alimentele bogate in purina (carne rosie, vinat, carne de animal tinar – vitel, miel) au ca rezultat depunerea acidului uric la nivelul articulatiilor mici si aparitia atacului de guta.
Cei care vor „muschi” trebuie sa manince carne? ADEVARAT. In cazul persoanelor care depus efort fizic intens sau daca este urmarita cresterea masei musculare prin sport este indicat sa fie consumate in principal proteine de calitate superioara (carne, lapte, oua) ca materie prima pentru sinteza de aminoacizi. La fel si in cazul femeilor gravide sau care alapteaza este nevoie de o crestere a ratei proteice cu 20-30% pentru a asigura dezvoltarea adecvata a embrionului si a fatului. (DorohoiNews.ro)
Doi prieteni stau de vorbă:
- Ce mai faci?
- Uite, m-a lăsat nevasta pentru cel mai bun prieten.
- Credeam că eu sunt cel mai bun prieten al tău…
- Acum e el…
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.