Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ghinionul unei zile de marți, 13, poate fi prevenit doar printr-o pregătire temeinică, atât teoretică, cât și practică.
Pornind de la ideea că un om informat știe să acționeze în situații de urgență, în urmă cu nouă ani, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) s-a raliat iniţiativei derulată la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marţi 13, marchează „Ziua Informării Preventive”.
Anul acesta, campania, care are drept scop conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice diferitelor tipuri de situaţii de urgenţă, se desfășoară sub sloganul „Acasă în siguranță”.
În acest an, „Ziua Informării Preventive” coincide cu ”Ziua Internațională pentru Reducerea Dezastrelor”. La nivelul județului Botoșani se vor derula activități preventive, cu respectarea măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus, după cum urmează:
- afișarea în locuri publice a măsurilor de prevenire și moduri de comportare în cazul producerii unor dezastre naturale și incendii;
- distribuirea de broșuri, afișe și flyere referitoare la riscurile care decurg din exploatarea sistemelor de încălzire cu defecţiuni, fără asigurarea supravegherii sau din suprasolicitarea instalaţiilor şi aparatelor electrice;
- diseminarea mesajului preventiv prinicipal orientat, cu precădere, pe măsurile stabilite pentru prevenirea epidemiei cu Sars-Cov -2 și secundar pe tipurile de risc, incendii, cutremure prin distribuirea de materiale suport (afișe, flyere) la sediile primăriilor și a centrelor comerciale și spații publice, cu sprijinul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență și a operatorilor economici.
De asemenea, prin intermediul spoturilor video și audio din cadrul campaniilor ”RISC-Renunță! Improvizațiile sunt Catastrofale”, ”Siguranța NU e un joc de noroc!”, ”Nu tremur la cutremur!”, ”Scăpări de gaze”, „Nu încărca butelia la stația GPL!” și ”Un cămin sigur pentru copilul tău!”, difuzate zilnic pe posturile locale de radio și televiziune, pompierii readuc în atenția botoșănenilor regulile de prevenire și modalitățile de răspuns în cazul unor situații de urgență.
Ghinionul poate fi prevenit! Fiţi prevăzători!
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.