Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Podeaua bucătăriei trece prin multe. Între scurgeri și picături, căldură și ustensile scăpate, precum și presiunea constantă a picioarelor, pardoseala din acest spațiu trebuie să poată face față pericolelor multiple și să arate bine, în același timp. Nu toate materialele sunt potrivite pentru această locație, iar unele materiale vor rezista mai mult, cu mai puțină întreținere, decât altele. A găsi echilibrul între funcționalitate și confort este cheia pentru a face alegerea corectă.
Aceste 5 materiale diferite pentru pardoseli sunt opțiuni bune de luat în considerare.
Parchet
Lemnul de esență tare este, prin natura sa, un material de pardoseală foarte durabil în majoritatea zonelor casei, dar are limitări în orice zone susceptibile la umiditate - și asta include bucătăriile. Timp de mulți ani, parchetul a fost considerat o alegere slabă pentru locuri precum băi și bucătării, unde umezeala este o problemă. Cu toate acestea, pardoseala din lemn de esență tare trece printr-o renaștere ca material de podea pentru bucătărie, datorită etanșărilor moderne și a finisajelor din poliuretan care o fac mult mai durabilă și mai durabilă.
Cu toate acestea, orice pardoseală din parchet, indiferent dacă este vorba de scânduri din lemn masiv sau pardoseli din lemn construit cu furnir din lemn de esență tare, este mai susceptibilă la probleme cu umezeala și petele decât alte materiale. Cu pardoseala din lemn de esență tare într-o bucătărie, veți vedea că materialul se schimbă și se degradează oarecum în timp. Pe măsură ce apar scurgeri și stropi, vor exista și pete inevitabile. Cu toate acestea, unora le place aspectul îmbătrânit al unei pardoseli din parchet bine folosite, considerând personalitatea defectelor mai bună decât perfecțiunea sa originală. Cu pardoseala din lemn masiv tare, aveți întotdeauna opțiunea de a șlefui și de a reface podeaua pentru a o face să pară din nou ca nouă.
Bambus
Asemănător cu aspectul lemnului tare, bambusul este de fapt mai dur decât lemnul, iar procesul său de fabricație îl face mai rezistent la umezeală și la deteriorarea apei. Este o alegere din ce în ce mai populară pentru bucătării, deoarece este considerabil mai durabilă decât lemnul.
Dezavantajul bambusului este că este ceva mai scump decât lemnul tare. Și este mai greu să-l refinisați, deoarece nu există o direcție naturală a materialului.
Placă ceramică
Plăcile ceramice de gresie, un material fabricat din lut natural care este modelat, glazurat și ars sub căldură, sunt un material de pardoseală extrem de durabil, foarte dur și impermeabil la apă și pete. Plăcile ceramice - inclusiv porțelanul - sunt rezistente la căldură și rupere și, în condiții normale, pot rezista la nesfârșit, cu puține modificări ale aspectului sau funcției sale în timp. Această gresie este, de asemenea, disponibilă în numeroase culori, modele naturale, precum și dimensiuni, forme și chiar mozaicuri, oferindu-vă o multitudine de opțiuni de design.
Dezavantajele plăcilor ceramice includ faptulcă poate fi un material de construcție oarecum rece sub picioare, deși acest lucru poate fi remediat cu un sistem de încălzire radiant instalat sub plăci. Unii oameni consideră, de asemenea, că gresia ceramică este prea dură, deși acest lucru poate fi rezolvat prin covoare.
Beton
Betonul sau microcimentul poate fi o altă opțiune ieftină și de lungă durată pentru bucătăria dvs. În unele cazuri, o placă de beton va fi deja instalată sub pardoselile existente. Această suprafață poate fi apoi lustruită, colorată sau tratată într-o varietate de moduri pentru a face din aceasta o pardoseală foarte elegantă și atractivă pentru bucătărie. Dacă nu există o placă deja disponibilă, atunci se poate face o nouă turnare, pe o varietate de suprafețe de pardoseală. Pardoselile din beton sunt potrivite în special în bucătăriile în stil modern.
Dezavantajele includ unele dintre aceleași probleme ca și în cazul plăcilor ceramice: pardoselile din beton sunt oarecum reci și pot fi prea dure pentru anumite gusturi. Și aprecierea pentru aspectul betonului nu este împărtășită de toată lumea - podeaua din bucătărie din beton poate fi uneori un dezavantaj atunci când este timpul să vă vindeți casa.
Plăci de piatră naturală
Iată un material de pardoseală dur ca piatra. Piatra naturală este o soluție de pardoseală durabilă și de lungă durată pentru bucătărie. Opțiunile de pardoseală din piatră naturală includ marmură, granit, ardezie, calcar și travertin.
Piatra naturală oferă o podea cu aspect foarte luxos; granitul și marmura, în special, au un design atractiv care creează o pardoseală complet unică ca aspect. Pardoselile din piatră naturală sunt, în general, un plus atunci când vine timpul să vă vindeți casa, deoarece acestea indică lux.
Dezavantajul pietrei este că este poroasă și, prin urmare, este susceptibilă la pătrunderea apei și a petelor lichide, o problemă obișnuită în bucătărie. Cu toate acestea, aplicarea anuală a unui sigilator de piatră de calitate poate crea un strat invizibil de protecție asupra sa, prevenind aceste probleme. Cu toate acestea, sigilatorul va trebui să fie reaplicat în mod regulat.
Diferite tipuri de piatră vor avea proprietăți diferite în ceea ce privește duritatea, rezistența la zgârieturi și durabilitatea pe termen lung. Ardezia și granitul, dacă sunt sigilate și întreținute corespunzător, pot rezista cu ușurință timp de decenii. Travertinul și gresia sunt mai susceptibile de a se uza în timp, dar pot rezista încă mulți ani. Marmura, în special cea lustruită, va fi supusă celei mai rapide degradări, cu zgârieturi și pete.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.