Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
În ciuda pandemiei prin care trecem, spiritul Crăciunului nu trebuie să lipsească din casele oamenilor, iar 12 Decembrie este ocazia perfectă de a-ți reaminti că această perioadă este despre familie și timpul petrecut cu cei dragi.
Ce altă metodă de a petrece timp cu cei apropiați este mai bună decât construirea unei case de turtă dulce, tradiția acesteia fiind foarte veche, primele marturii fiind din secolul X, din secolul XVIII ea devenind „Prăjitură Crăciunului”, iar astăzi exista concursuri internaționale, câștigătorul lor fiind un oraș făcut din această turtă de 300 de metri pătrați, din New York.
Ingrediente pentru turtă dulce:
- 640 g făină;
- 200 g unt;
- 400 g miere;
- 2 ouă;
- 2 lingurițe de bicarbonat;
- 1/2 linguriță sare;
- 4 linguri rase condiment pentru turta dulce (scorțișoară, cardamom, cuișoare);
- 1 esență de vanilie.
Mod de preparare:
Se pune untul la topit împreună cu mierea, iar când acesta este complet dizolvat, se ia vasul de pe foc si se adaugă vanilia.
Într-un bol încăpător se adaugă faina, sarea, bicarbonatul și condimentele pentru turta dulce.Se adaugă untul și mierea peste făină, se amestecă bine apoi se pun ouălele bătute. Când aluatul s-a omogenizat, se pune într-o folie alimentară și se lasă la frigider minim o oră, sau peste noapte.
Se întinde apoi aluatul pe masa de lucru și se creează formele dorite. Se așează turta într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se lasă timp de 8-10 minute, la cuptorul preîncălzit la 180°C. După ce turta dulce s-a răcit, o poți decora după preferință cu royal icing și diverse bomboane.
Iar astfel, de Ziua Internațională a Caselor de turtă dulce pe masa multor locuințe se află în această magică perioadă o casă sau un peisaj întreg din acest deliciu culinar. (Miruna V.)
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.