Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

delicios

Preparatele cu usturoi şi ver­deţuri vă feresc de infecţii, iar cele cu hrean ajută în tratarea astmului.

Nu toate sosurile conţin multe calorii şi, mai mult, un sos sănătos poate fi şi gustos. Unul dintre cele mai recomandate este sosul de usturoi. Alegeţi usturoiul ţărănesc sau ecologic şi evitaţi-l pe cel iradiat pe care-l recunoaşteţi după faptul că nu încolţeşte. După ce l-aţi curăţat, pisaţi-l cu puţină sare până când devine ca o cremă şi adăugaţi ulei după gust.

Pe urmă, puneţi-l în sosieră şi amestecaţi-l bine cu o cantitate de apă potrivită. Folosiţi ulei de măsline extravirgin presat la rece sau pe cel de in, cânepă, nucă, ulei roşu de palmier, de pin sau argan. „Usturoiul este considerat un aliment important în prevenţia şi tratamentul bolilor gastrointestinale şi al afecţiu­nilor respiratorii. Este un puternic agent antifungic, eficient în candidoze, şi un excelent probiotic, stimulând microflora probiotică intestinală", explică Gheorghe Mencinicopschi în volumul „Revoluţie în bucătărie". Usturoiul nu trebuie păstrat după preparare prea mult timp, deoarece se oxidează şi-şi pierde efectul. Dacă vreţi să mâncaţi usturoi şi totuşi să nu mirosiţi, crestaţi căţeii de câteva ori înainte de a-i consuma. Pentru atenuarea mirosului de usturoi, mestecaţi frunze proaspete de pătrunjel.

Muştarul scade riscul de cancer

Dacă vreţi să preparaţi sos cu verdeţuri şi usturoi, lăsaţi iaurtul la scurs o jumătate de oră într-o sită fină pentru a scăpa de excesul de zer şi pentru a obţine o consistenţă cremoasă. Tocaţi usturoiul, pătrunjelul, oregano şi cimbrul şi amestecaţi-le într-un bol împreună cu zeamă de lămâie şi piper proaspăt. „Este un preparat excelent, care conţine bacterii probiotice din iaurt şi prebiotice din usturoi.

Nici sosul de muştar nu este greu de preparat. Amestecaţi bine muştarul cu sare, adăugaţi ulei, zeamă de lămâie şi verdeaţă tocată mărunt. „Muştarul industrial, cel mai răspândit astăzi, conţine, pe lângă seminţe şi făină de muştar, aditivi alimentari, E-uri şi arome artificiale. De aceea, alegeţi un muştar natural, obţinut conform reţetelor tradiţionale autentice", spune Mencinicopschi. Asocierea muştarului cu mezeluri şi cărnuri este recomandată deoarece scade riscul de apariţie a cancerului gastro-intestinal. Substan­ţele active din muştar au efect de fluidizare a sângelui, accelerând procesele de vindecare a inflamaţiilor.

Folosiţi oţet din prune sau din soc
Un alt sos sănătos este cel cu hrean şi sfeclă roşie. Spălaţi bine sfecla şi puneţi-o în cuptor până se înmoaie coaja şi devine uşor crocantă. Lăsaţi-o la răcit, apoi radeţi-o mărunt şi amestecaţi-o cu hreanul ras, sarea şi oţetul. Zahărul se pune opţional, dacă sfecla nu este suficient de coaptă.

Hreanul stimulează circulaţia sanguină şi digestia, ajută la tratarea reumatismului cronic, astmului, rinitei alergice şi infecţiilor urinare. Oţetul trebuie să fie obţinut din mere şi miere, prune, soc sau vin. „Sfecla este un aliment stimulator al sistemului imunitar, induce moartea celulelor canceroase, creşte colesterolul bun", spune specialistul în nutriţie. Sfecla este indicată mai ales în infecţiile cronice, în afecţiunile ficatului şi în bolile cardiovasculare. (DorohoiNews.ro)
 

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro




DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

delicios
DorohoiNews.ro, 27-07-2011

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Doi prieteni stau de vorbă:
- Ce mai faci?
- Uite, m-a lăsat nevasta pentru cel mai bun prieten.
- Credeam că eu sunt cel mai bun prieten al tău…
- Acum e el…



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Ecomed Dorohoi

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Cafeneaua CAF Dorohoi angajează barman / ospătar (fete)

Cafeneaua CAF Dorohoi angajează barman / ospătar (fete)
Cafeneaua CAF Dorohoi angajează barman / ospătar (fete). Pentru detalii suplimentare ne puteți contacta ...

COMMANDO Dorohoi angajează barman - ospătar cu sau fără experiență

COMMANDO Dorohoi angajează barman - ospătar cu sau fără experiență
COMMANDO Dorohoi angajează barman - ospătar cu sau fără experiență. Pentru mai multe detalii vă ...

SC din Dorohoi angajează muncitori calificați și necalificați în construcție, conducători auto pe autobetoniere (cife)

SC din Dorohoi angajează muncitori calificați și necalificați în construcție, conducători auto pe autobetoniere (cife)
Societate comercială din Dorohoi angajează muncitori calificați și necalificați în construcție, ...

Sincere condoleanțe din partea Direcției de Asistență Socială Dorohoi!

Sincere condoleanțe din partea Direcției de Asistență Socială Dorohoi!
Colectivul Direcției de Asistență Socială Dorohoi este alături de doamna Claudia Chirilă, la decesul ...

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Colectivul Departamentului de panificație, din cadrul S.C. „Spicul 2” Dorohoi, împărtășește ...

Nu te vom uita niciodată!

Nu te vom uita niciodată!
Cu durere în suflet, aducem la cunoștința rudelor, prietenilor și tuturor cunoscuților că ...

Sincere condoleanțe din partea lui RADU CONSTANTIN DANIEL

Sincere condoleanțe din partea lui RADU CONSTANTIN DANIEL
O inima buna a incetat sa mai bata, un suflet mare s-a ridicat la cer, lasand in urma un gol imens si ...

Un ultim omagiu, la trecerea in nefiinta a dlui SURUGIU VIOREL

Un ultim omagiu, la trecerea in nefiinta a dlui SURUGIU VIOREL
Un ultim omagiu, la trecerea in nefiinta a Dlui. SURUGIU VIOREL, din partea Dlui. PORUMBOIU ADRIAN. CONDOLEANTE!  

Sincere condoleanțe familiei îndurerate din partea colectivului Mopan Suceava SA

Sincere condoleanțe familiei îndurerate din partea colectivului Mopan Suceava SA
Sincere condoleanțe familiei îndurerate la trecerea în neființă a dlui. SURUGIU VIOREL, ...

Colectivul Spicul 2 SRL își ia RĂMAS BUN de la cel ce a fost liderul societății - IOAN VIOREL SURIGIU

Colectivul Spicul 2 SRL își ia RĂMAS BUN de la cel ce a fost liderul societății - IOAN VIOREL SURIGIU
Colectivul S.C. Spicul 2 S.R.L., cu inimile îndurerate, își ia RĂMAS BUN de la cel ce a ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro