Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Impresionați-vă oaspeții și bucurați-vă mai mult de propriile bule cu aceste sfaturi indispensabile despre servirea șampaniei.
Știm cu toții că șampania ca o petrecerea într-o sticlă, dar poate fi o băutură dificilă de servit. În acest articol, v-am oferit 6 sfaturi esențiale pentru servirea șampaniei, de la experți din întreaga lume.
Nu economisiți la calitate.
Bulele din sampanie provin de obicei din a doua rundă de fermentație a vinului, când se adaugă zahăr la vin. Dar producătorii de șampanie la prețuri accesibile omit adesea acest proces. În schimb, ei aleg să injecteze dioxid de carbon în vin, creând bule instantanee despre care unii spun că pot duce la o dimineață dură. De dragul mahmurelii oaspeților dvs., vă recomandăm întotdeauna să alegeți o sticlă de șampanie de calitate. A bea șampanie fină - nu cea cumpărată din secțiunile magazinelor alimentare - face ca ziua următoare să fie mai bună. De asemenea, selecția șampaniei spune multe despre gazdă. O gazdă care alege o sticlă de șampanie de calitate este mai probabil să o asocieze cu mâncăruri delicioase.
Cunoașteți termenii.
De la doux la brut nature, fiecare sticlă de șampanie este etichetată cu un termen care indică „dozajul” sau cantitatea de zahăr adăugată vinului în timpul celei de-a doua runde de fermentare. Iată o defalcare a fiecărui termen pe care l-ați putea vedea pe următoarea sticlă de șampanie pe care o achiziționați:
- Doux: vin de desert intens dulce (> 55 g / L de zahăr); poate acționa ca singurul dvs. desert;
- Demi-sec: vin semi-dulce (33-55 g / L de zahăr); considerat, de asemenea, un stil de desert, dar este minunat cu mâncăruri indiene și mâncăruri chinezești;
- Sec: vin mediu uscat (17-35 g / L de zahăr), dar are încă dulceață aparentă; minunat cu fructe cu ciocolată;
- Extra Uscat: vin mediu uscat (12-20 g / L de zahăr) cu doar o atingere de dulceață; un stil foarte dorit, ce se împerechează bine cu o gamă largă de alimente;
- Brut: vin uscat până la foarte uscat (<15 g / L zahăr) și cel mai frecvent, dar este posibil să detectați un pic de dulceață; se asortează bine cu brânzeturi bogate, cum ar fi brânza cu mucegai, brânza de capră și brie;
- Extra Brut: vin foarte uscat (0-6 g / L de zahăr) și acrișor ; minunat cu scoici, homar și fructe de mare similare;
- Brut Nature: vin extrem de uscat (0-3 g / L de zahăr) fără adaos sau minim de zahăr adăugat; funcționează bine cu pui copt și sosuri pe bază de smântână.
Nu o depozitați prea mult timp.
Oxigenul este inamicul oricărui tip de șampanie, iar dopul este prima linie de apărare împotriva acestuia. Pentru a menține integritatea dopului, asigurați-vă că achiziționați și serviți sampania in timp util. Nivelul de umiditate din frigiderul obișnuit din bucătărie este mai scăzut decât în exterior. Pluta din sticlă se va micșora în timp, permițând oxigenului să interacționeze cu șampania. Asigurați-vă că nu păstrați șampania în frigiderul obișnuit pentru o perioadă prelungită de timp sau, mai rău, în congelator.
Nu folosiți un flaut de șampanie.
Există o modalitate mai bună de a vă bucura de băutura dvs. preferată - și nu este dintr-un flaut de șampanie. Vă recomandăm să savurați șampania dintr-un pahar de vin alb sau un pahar de vin obișnuit și nu un flaut. Veți obține mai multă profunzime a aromei și complexității pentru care este cunoscută Champagne.
Nu țineți paharul de bol.
Deși ar putea părea contraintuitiv, ar trebui să ne țineți paharele de șampanie de tulpină. Mâinile dvs. vor încălzi șampania prea repede și nimeni nu vrea să bea șampanie caldă.
Nu aruncați șampania veche.
După o noapte de distracție, s-ar putea ca restul de șampanie să-și fi pierdut luciul, dar asta nu înseamnă că nu poate fi reutilizată. Șampania este o bază gustoasă pentru o varietate de rețete, inclusiv sosuri de salată, bulion de pui și dulciuri.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.