Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Primiți ceea ce plătiți
Deși nimeni nu se așteaptă să cumpărați cea mai scumpă sticlă, nu este recomandat să alegeți cea mai ieftină sticlă de pe raft, atunci când alegeți un vin pentru gătit.
Vinurilor ieftine le lipsește adesea aroma, pot fi excesiv de acide și nu vor adăuga bogăția sau complexitatea pe care ar trebui să o aibă vinul atunci când este un ingredient în mâncare. Profitați de ofertele din magazine, dar nu folosiți un vin pe care nu l-ați bea pentru a găti.
Faceți o reducție
Dacă o rețetă vă cere să reduceți vinul, nu săriți peste acest pas. Clocotirea vinului îi intensifică aromele delicioase și poate elimina acea aromă alcoolică dură pe care o poate oferi mâncării, dacă nu este gătit corect.
Este demn de remarcat faptul că reducția nu scapă complet vinul de conținutul de alcool, deci nu presupuneți că felurile de mâncare gătite cu vin adăugat pot fi servite copiilor sau persoanelor care evită alcoolul.
Adăugați-l când trebuie
Vinul trebuie utilizat în primele etape ale gătitului, astfel încât să aibă timp să se evapore. Nu faceți greșeala de a îl adăuga prea târziu în rețetă, deoarece poate avea un gust neplăcut de puternic.
Dacă uitați să-l puneți, cel mai bun lucru de făcut este să-l reduceți într-o oală separată, apoi adăugați reducția în vasul dvs.
Alegerea vinului potrivit
Dacă nu sunteți sigur cu privire la tipul de vin pe care să îl folosiți în fiecare rețetă, gândiți-vă la ce ați bea cu preparatul în sine.
Nu este o regulă, dar dacă sunteți cu adevărat blocați, mâncărurile de pui, porc, pește și crustacee se potrivesc bine cu vinul alb, iar carnea de vită și mielul tind să fie gătite cu vin roșu.
Oamenii asociază adesea vinul roșu cu roșiile, ca într-un sos bogat Bolognese, dar dacă nu adăugați o carne roșie în ecuație, vinul alb (mai ales atunci când este asociat cu usturoi și pătrunjel) oferă o aromă mai proaspătă.
De ce nu vrea vinul meu să flambeze?
Vinul nu va lua foc la gătit, deoarece are un conținut prea mic de alcool. Această tehnică funcționează numai cu spirite care se situează în jurul valorii de 40% alcool.
Vinul ca marinadă
Pentru carne cu adevărat fragedă, încercați să o marinați în vin; aciditatea înmoaie fibrele și adaugă și aromă. Taninurile din vinul roșu stimulează gustul cărnii roșii.
Vin de desert
Vinurile îmbogățite siropoase sunt mai potrivite budincilor, dar albul și roșul obișnuit pot funcționa și cu preparate dulci.
Termen de valabilitate
Pentru a găti corect, odată deschis, păstrați vinul în frigider, deoarece acest lucru îi încetinește oxidarea.
Se poate păstra până la o săptămână în frigider. Unii experți în vinuri vă vor spune că vinul se strică mai repede de atât, dar acest lucru este mai aplicabil vinurilor pe care le beți.
Același lucru este valabil și pentru vinurile fortificate. Deși par mai robuste, acestea vor expira totuși, în cele din urmă.
Cu cât sherry-ul este mai uscat, cu atât termenul de valabilitate este mai scurt. Fino sherry va rezista doar o săptămână în frigider după deschidere. Cremele de sherry vor rezista patru până la șase săptămâni.
Un sigilant de sticle ieftin poate ajuta la prelungirea duratei de viață a vinului și vă poate economisi o avere în vin irosit. Acestea funcționează aspirând aerul din sticlă și creând un vid în spațiul gol, lucru care încetinește procesul de oxidare.
Îngheţați-l
Dacă vă place să gătiți cu vin, dar nu sunteți un mare băutor al acestuia și ajungeți să folosiți doar un pic și apoi să aruncați restul sticlei, există o soluție. Turnați vinul într-o tavă cu cuburi de gheață, congelați-l, apoi puneți-le într-o pungă ermetică. Puteți folosi cuburile când și cum aveți nevoie.
Un bun înlocuitor
Vermutul este o băutură excelentă de păstrat în frigider pentru gătit, în locul vinului alb. Are o durată mai mare de valabilitate (1-3 luni) și are o aromă și un gust ușor mai intens, ceea ce înseamnă că nu trebuie să îl reduceți atât de mult timp (și puteți face și un martini cu el).
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.