Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Cea mai populară băutură de pe mapamond, după apă, cafeaua are miliarde de „adepți”. Cei mai mulți dintre noi nu putem concepe să ne începem ziua altfel decât cu o cană sau o ceașcă aburindă din acest lichid atât de aromat și de învigorător.
Pentru a te asigura că, cel puțin la tine acasă, ai parte de cea mai bună cafea posibilă, ține cont de câteva sfaturi.
1. Cumăpără cafea boabe și macin-o la tine acasă
Boabele de cafea sunt o materie primă delicată, care începe să-ți piardă proprietățile cu atât mai mult cu cât boabele sunt mai procesate. De aceea, recomandabil este să cumperi cafea boabe pentru a o măcina acasă, indiferent că o faci cu o râșniță manuală sau cu una electrică, dacă n-ai altă variantă.
Cafeaua începe să-și elibereze aromele din momentul în care este măcinată, pierzându-și astfel aroma. În plus, calitatea sa este afectată și de contactul cu aerul și cu lumina. De aceea e bine să măcinăm cafeaua doar înainte de a o prepara. Este păcat să cumperi cafea boabe de calitate și aceasta să-și piardă calitățile din cauză că a fost măcinată prea devreme.
Ulterior, cafeaua astfel măcinată, poate fi preparată la ibric sau, cel mai bine, la expresor, unde nu ai parte de zaț și aroma cafelei este mult mai bine extrasă.
ExpresorcafeaEmagoferte online
2. Cafea cât mai proaspătă cu putință
Nu doar că e mai bine să măcinăm cafeaua pe loc, ci e recomandabil să cumpărăm cafea cât mai proaspătă cu putință. Cu cât timp a trecut mai puțin de la culesul, uscatul, transportul și prăjitul boabelor de cafea, cu atât mai bine. Evident, este important și să ne asigurăm că boabele de cafea sunt bine conservate, niciodată nu trebuie cumpărată cafea care a fost expusă la aer și la lumină.
Pentru a ne apropia și mai mult de o cafea perfectă, trebuie să acordăm atenție și granulației de măcinare, în funcție de modul de preparare. Cel mai important lucru de știut este următorul: cu cât cafeaua petrece mai mult timp în contact cu apa, cu atât mai mare trebuie să fie granulațiacafeleiboabemăcinate. De exemplu, pentru metode de preparare care necesită mai mult de cinci minute, precum cafeaua la ibric, trebuie să avem o granulație mai mare, în timp ce espressoarele au nevoie de o cafea măcinată mai fin.
3. Apa este și ea foarte importantă în prepararea cafelei!
Un alt ingredient fundamental pentru prepararea cafelei este apa și acest lucru trebuie luat la fel de în serios ca și calitatea cafelei boabe. Apa stă la baza infuziei și trebuie să fie de cea mai bună calitate posibilă, dat fiind că o apă proastă poate strica orice cafea, indiferent de felul de preparare.
Folosește apă minerală (atenție, nu carbogazoasă!), dacă este posibil, sau cel puțin asigură-te că e o apă cât mai puțin dură. Temperatura trebuie să fie mereu constantă, iar în metodele manuale de preparare, se recomandă adăugarea cafelei în apă imediat înainte ca aceasta să ajungă la punctul de fierbere.
4. Preferi cafeaua cu lapte?
Deși există „puriști” ai cafelei care cred că adăugarea de lapte în cafea intră la categoria păcate primordiale, alții preferă cafeaua cu puțin lapte. În plus, puțin calciu și puțină vitamina D în cafea nu pot să facă decât bine.
Totodată, cafeaua este uneori acidă și poate cauza probleme la stomac, așa că puțin lapte nu face decât să-i mai atenueze din aciditate, mai ales dacă obișnuiești să bei mai mult de o cafea pe zi.
Încearcă, însă, să folosești un lapte mai puțin gras pentru cafea, pentru că unul gras alterează mult mai mult gustul cafelei și, în plus, nu face bine nici la sănătate. Așadar, un lapte cu cât mai puțină grăsime este cel mai potrivit.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.