Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Un set de canapea și fotolii frumoase din piele este luxos - și dacă doriți să vă asigurați că rămâne așa, trebuie să știți cum să curățați pielea. Desigur, uzura este inevitabilă, dar atâta timp cât veți curăța și îngriji pielea în mod corespunzător, materialul se va îmbunătăți odată cu înaintarea în vârstă, ca un vin fin.
Cel mai bun mod de a vă gândi la tapițeria din piele este că este ca pielea dvs. Pielea de anilină de bună calitate este un material natural, respirabil; se schimbă în timp. Și la fel ca pielea noastră, aceasta necesită îngrijire regulată pentru a arăta cât mai bine. O canapea sau un fotoliu din piele trebuie să fie șterse de praf cu o cârpă uscată și să aibă parte de o aplicare lunară a unei creme pentru tapițerii din piele, pentru a menține materialul moale și hidratat. De fapt, crema este, de asemenea, ceea ce folosiți pentru a curăța murdăria sau petele care au apărut.
Iată sfaturile noastre de top cu privire la modul de curățare a canapelelor și a altor piese de mobilier din piele.
1. Adunați-vă materialele
Acestea sunt produsele de care aveți nevoie pentru a vă curăța suprafețele din piele:
- Detergent pentru piele și tapițerii din piele
- Apă
- Cremă hidratantă pentru tapițerii din piele
- Prosop moale
- Spirt (alcool)
- Dischetă de bumbac
2. Începeți cu detergent și apă
Pentru a combate petele ușoare, înmuiați un prosop curat și umed în apă caldă cu detergent și folosiți-l pentru a șterge petele de pe piele. Există detergenți specifici pentru piele. Petele mai întunecate, ca cele dintr-un stilou de cerneală, sunt o altă poveste. Potrivit specialiștilor, o dischetă de bumbac înmuiată în spirt poate face trucul. Doar aveți grijă să o aplicați direct pe locul petei, astfel încât alcoolul să nu răspândească pata mai mult pe piele.
3. Uscați bine pielea
Asigurați-vă că ați uscat cu atenție pielea cu o altă cârpă curată și uscată, pentru a evita formarea de mucegai. Pentru cele mai bune rezultate, lăsați locul să se usuce peste noapte.
4. Aplică crema de piele
Rehidratați materialul aplicând crema pentru piele cu o cârpă curată. Lăsați-o să se absoarbă, apoi frecați locul ca să strălucească, dacă doriți.
Cum să aveți grijă de tapițeria din piele
Acum că știți cum să curățați pielea ca un profesionist, iată câteva alte sfaturi despre cum să aveți grijă de mobilierul din piele, astfel încât să reziste toată viața.
Unele piele sunt menite să arate mai uzate.
Mobilierul din piele vopsit cu anilină, prin care vopseaua pătrunde în întregul material, nu este doar durabil, ci este, de fapt, menit să arate uzat. În loc să acopere și să etanșeze suprafața cu un strat colorat, producătorii prelucrează coloranții și cerurile în piele cu mâna. Drept urmare, mobilierul se uzează treptat și dezvoltă o patină bogată în timp.
Aranjați-vă mobilierului dvs. astfel încât să protejați pielea.
În majoritatea cazurilor, condițiile ambientale vor duce la crăparea pielii - temperaturi extreme și lipsă de umiditate. Așezarea unei canapele chiar sub aerul condiționat sau lângă un calorifer sau în fața unui șemineu va usca pielea. Lumina soarelui poate avea și ea acest efect, deci evitați să puneți mobilierul chiar lângă o fereastră sau o ușă de sticlă sau atârnați perdele care blochează lumina.
Păstrați animalele de companie departe de mobilierul din piele.
Pisicile și, uneori, câinii, vor folosi pielea ca loc de a-și ascuți ghearele, așa că învățați-i să stea departe de canapea.
Hidratați pielea în mod regulat.
Pentru a trata anumite zone aflate în dificultate, găsiți un tip de cremă făcut pentru tipul dvs. de mobilier din piele. Unii producători oferă un serum și o cremă de piele, care poate fi aplicată cu o cârpă pentru a înmuia pielea și pentru a netezi zgârieturile. Indiferent ce alegeți, aplicați soluția ușor. Mai puțin este mai mult atunci când aplicați orice produs pe piele. Testați mai întâi o zonă mică iar, pentru pielea colorată, fiți foarte atenți și conștient că orice produs va întuneca cel mai probabil pielea.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.