Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Foarte probabil că dacă ai jucat poker într-un cazino sau pe internet, poker-ul de acasă o să ți se pară puțin diferit. Și nu doar că o să ți se pară, ci poker-ul de acasă chiar diferă față de poker-ul obișnuit. Chiar dacă regulile de bază sunt aceleași, stilul de joc diferă foarte mult. Dacă ești genul care preferă poker-ul online sau încă nu ai avut ocazia să joci online, o poți face pe site-ul celor de la Maxbet casino. În continuarea acestui articol te voi introduce în regulile de bază ale poker-ului de acasă.
Mâinile la poker
Mai întâi trebuie să înțelegi valoarea cărților și a mâinilor la poker. Chinta roială este cea mai mare combinație pe care o poți avea și este reprezentată de cartea de zece, jack, queen, king și as atunci când au aceeași culoare. Chinta de culoare este seria de 5 cărți consecutive de aceeași culoare. Patru de același tip se referă când ai toate cele 4 cărți de același tip, cum ar fi 4 ași. Full house este când ai 3 cărți de aceeași valoare și alte 2 de altă valoare, spre exemplu 3 ași și 2 regi.
Flush este când ai 5 cărți de aceeași culoare. Chinta normală este când ai 5 cărți consecutive mai mici de 10. Trei de același tip se referă atunci când ai 3 cărți de același fel, cum ar fi 3 ași. Două perechi este atunci când ai 2 cărți de același tip și încă 2 de alt tip. Cartea cea mai mare se alege atunci când nu ai nici măcar o pereche în mână. Atunci când se întâmplă să ai aceeași pereche cu un alt jucător se alege cartea cea mai mare pe care o are fiecare în mână pentru comparație. Așii sunt foarte importanți întrucât poți fi folosiți și ca valoarea de 1.
Câți oameni pot juca?
Teoretic ai putea să joci acasă poker și cu doar doi jucători. De asemenea, un joc de Texas Hold’em poate să fie jucat cu până la 10 jucători, însă va fi destul de greu să strângi atât de mulți jucători. Dacă tu ești cel care organizează jocul de poker, îți sugerez să ai între 5 și 7 jucători. La urmă urmei, doar tu vei știi și câți jucători au și venit să joace. Invită maxim 8 sau 9 persoane și niciodată mai mult de 10. Dacă toți vor veni atunci nu va fi o problemă.
Ce echipament îți trebuie?
În primul rând ai nevoie de un pachet de cărți de poker. Un astfel de pachet este ieftin și poate să fie achiziționat de la aproape orice magazin. Totuși, acestea sunt și foarte ieftine, însă nu sunt deloc rezistente fiind făcute din hârtie. Odată ce ai vărsat vreun lichid pe ele îți poți lua adio de la ele. De asemenea se vor și îndoi foarte ușor. Cel mai indicat este să cumperi cărți care sunt făcute din plastic. Dacă ai vărsat vreun lichid pe ele nu va fi nici o problemă. Un astfel de pachet te va ține mult și bine și avantajul este că nu se vor îndoi în timp.
Vei avea nevoie și de o masă unde să jucați. Chiar dacă puteți juca și pe o masă normală de bucătărie sau sufragerie, indicat ar fi să jucați pe o masă din aceea verde clasică de poker. Dacă totuși nu vă permiteți o astfel de masă sau nu ai suficient spațiu pentru a juca pe ea, poți opta să cumperi o față de masă special dedicată pentru mesele de poker și să o pui peste o masă normală.
Nu în ultimul rând ai nevoie de puncte (chips) și de scaune. Te poți orienta și spre acele jetoane din plastic, însă mulți se vor simți că joacă un joc de copii în locul unui joc serios de poker. În schimb, cumpără un set de jetoane din clei, care sunt mult mai grele și mult mai rezistente. Nu sunt nici scumpe și le poți oferi jucătorilor jetoane în schimbul banilor. De asemenea, pe cât posibil nu îi lăsa să joace direct pe bani, ci încearcă să le oferi jetoane în schimbul lor.
Limitele de pariere
Este foarte important ca încă dinainte să începi să amesteci cărțile să stabilești limitele de pariere. Poți chiar să pui o mică taxă de câțiva dolari pentru participare sau să nu impui o taxa de participare, însă pariul minim să fie mai mare. Stabilește de la început un pariu minim și un pariu maxim. De exemplu, la început pariul minim este de 1 sau 2 dolari. Cu cât rămân mai puțini jucători la masă, pariul minim poate să crească sau să fie în funcție de miza din joc. Totuși, setează și o limită maximă a pariurilor, spre exemplu 50 dolari.
Poate că joci însă cu familia sau cu prietenii și nu vrei să fie mize atât de mari. Ai grijă însă nici să nu setezi limite mult prea mici, astfel încât să nu mai aibă niciun farmec jocul.
Concluzie
Acestea sunt lucrurile de bază pe care trebuie să le știi și de care ai nevoie pentru a putea juca poker acasă. În primul rând, fiecare jucător trebuie să cunoască valoarea cărților și valoarea combinațiilor de cărți posibile. Apoi, ai nevoie evident de un pachet de cărți, de preferat unul din plastic, de o masă pe care să jucați, jetoane și scaune. Numărul de persoane care pot juca trebuie să fie limitat la maxim 10 pentru a nu exista conflicte. Stabiliți dinainte care sunt și limitele minime și maxime de pariere pentru ca toți jucătorii să își permită să joace suficient timp la masă.
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.