Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Fie că ești într-o călătorie de durată pe șosea, fie că ești blocat în trafic în drum spre locul de muncă, o baterie descărcată a telefonului poate însemna un adevărat dezastru pentru un șofer plictisit. La început, poate părea o soluție bună să îți conectezi device-ul la portul USB al mașinii, însă specialiștii sunt de altă părere. Află care este motivul pentru care nu ar trebui să îţi încarci telefonul în autoturism.
Motivul pentru care nu ar trebui să îţi încarci telefonul în autoturism
De cele mai multe ori, bateria telefoanelor mobile se termină în cele mai nepotrivite momente, așa că utilizatorii caută tot felul de soluții pentru a preveni stingerea aparatelor.
Ei bine, când ne aflăm în mașină, avem o soluție la îndemână și anume să încărcăm telefonul în portul USB al autoturismului, dar acest gest pe care îl fac majoritatea șoferilor are, surprinzător sau nu, o serie de dezavantaje.
După ce au efectuat mai multe teste, specialiștii au constatat că încărcarea bateriei telefonului mobil în mașină nu este o idee atât de bună pe cât s-ar crede.
Pentru a înțelege motivul, este necesar să ne gândim la faptul că în prezent există mai multe tipuri de încărcătoare, iar principalele diferențe constau în capacitatea de încărcare a acestora.
Majoritatea porturilor USB din mașini oferă doar 0,5 amperi, o forță de alimentare foarte mică, care poate începe să afecteze performanța dispozitivelor.
„Mulți oameni pot observa că, pe drumul de acasă de la serviciu, telefonul lor s-a încărcat foarte puțin (dacă nu chiar deloc) în timpul celor 30-60 de minute de deplasare”, a declarat Brad Nichols, tehnician la Staymobile, pentru Reader’s Digest.
„Acest lucru se datorează în mare parte faptului că telefonul folosește mai multă energie decât îi furnizează încărcătorul auto.”, a mai adăugat acesta.
Încărcarea telefonului mobil în mașină poate distruge anumite componente ale vehiculului
Potrivit specialiștilor, smartphone-ul nu ar trebui încărcat nici de la brichetă. Cu toate că acel adaptor oferă 12 volți de putere, iar telefoanele folosesc de obicei 5 volți, dacă adaptorul nu funcționează corect sau nu aparține producătorului smarphone-ului, ar putea trimite prea multă putere către device, ceea ce nu e bine pentru el.
În plus, această practică nu ar putea să-ți deterioreze doar telefonul mobil, ci și mașina. Da, ai auzit bine! Sunt șanse mari ca încărcarea telefonului mobil în mașină să deterioreze bateria autoturismului, mai ales dacă avem de-a face cu un model mai vechi de mașină.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.