Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Jucăriile pot fi periculoase, ceea ce duce la sute de mii de accidente în fiecare an pentru copiii cu vârsta de 14 ani sau mai mici. Există modalități simple de a vă asigura că jucăriile cu care se joacă copiii sunt sigure și adecvate vârstei.
Copiii adoră să se joace cu jucării - acestea pot fi distractive, educative și distractive. Dar, deși copiii vor lucruri distractive, au nevoie și de jucării sigure. Mii de accidente legate de jucării au loc în fiecare an. Așa că țineți cont de aceste sfaturi de siguranță la următoarea dvs. călătorie pe culoarul de jucării.
Fie că sunteți părinte sau doriți să oferiți un cadou unui copil pe care îl cunoașteți, respectarea acestor pași va contribui la reducerea numărului de accidente legate de jucării și va oferi liniște sufletească celor care oferă jucării copiilor.
1. Verificați dacă există pericole de sufocare
Copiii mici au tendința de a pune obiecte în gură, ceea ce face ca jucăriile cu piese mici să prezinte pericole de sufocare. Un sfat rapid de reținut: dacă jucăria sau componentele sale pot încăpea într-o rolă de hârtie igienică goală, aceasta poate fi sufocantă. Cumpărați păpuși sau animale de pluș cu ochi cusuți, deoarece ochii din plastic au tendința de a cădea. În plus, aveți grijă la piesele mici. În timp ce aceste tipuri de jucării sunt minunate pentru copiii mai mari, ele pot reprezenta un potențial pericol pentru frații mai mici și curioși.
Există și alte pericole, mai ales la jucării pentru bebeluși. De exemplu, jucăriile zgomotoase pot dăuna auzului unui copil. Șnururile sau panglicile de pe animalele de pluș pot provoca strangularea - îndepărtați-le dacă cadoul este pentru un copil mic. Jucăriile care aruncă lucruri în aer pot fi o explozie, dar unele piese pot afecta ochii sau pot fi un pericol de sufocare. Evitați jucăriile cu elemente electrice de încălzire. Nu cumpărați niciodată truse de hobby, cum ar fi seturile de chimie, pentru copii mai mici de 12 ani. Asigurați o supraveghere adecvată atunci când copiii mai mari se joacă cu astfel de jucării.
2. Fiți precaut cu bateriile
Copiii mai mici de zece ani sunt mai în siguranță cu jucării care funcționează cu baterii, decât cu cele care trebuie băgate în priză. Amintiți-vă doar să păstrați bateriile de mărimea unui buton - care pot fi înghițite - departe de frații mai mici.
Bateriile sunt fabricate cu substanțe chimice care pot fi mortale și, pe măsură ce dispozitivele electronice devin mai subțiri, tot mai multe conțin baterii mici. Asigurați-vă că jucăriile care au baterii sunt sigure - cum ar fi să fie amplasate în spatele unui compartiment care trebuie accesat cu o șurubelniță - astfel încât bateriile să nu se poată desprinde. Fiți atenți la articole precum telecomenzile sau felicitările muzicale care pot conține baterii . Dacă oferiți cadou o jucărie care necesită baterii, nu includeți un pachet de baterii în pachetul pe care un copil îl va despacheta. În schimb, dați pachetul cu baterii direct părintelui sau tutorelui copilului.
3. Călătoriți în siguranță
Dacă cumpărați o jucărie de exteriorr pentru un copil de orice vârstă, asigurați-vă că cumpărați și o cască și genunchiere și cotiere. Copiii mai mici de 8 ani trebuie supravegheați îndeaproape și trebuie să călărească jucăriile doar pe suprafețe uscate și plane, departe de trafic. Acordați atenție recomandărilor privind vârsta și greutatea jucăriei pentru a vă asigura că aceasta este potrivită pentru copil.
4. Ajutați la pregătirea jucăriilor pentru copii
O mulțime de jucării sunt ambalate cu piese mici, etichete sau șnururi. Multe dintre aceste piese pot fi înghițite cu ușurință sau pot reprezenta un pericol. De aceea, este important să despachetați jucăriile înainte de a-i lăsa pe copii să se joace cu ele. Asigurați-vă că toate bucățile de ambalaj ajung direct într-un coș de gunoi sigur. Nu lăsați copiii mici să despacheteze singuri jucăriile. Deși copiii mai mari pot părea capabili să facă acest lucru, ei pot lăsa în urmă mici piese de ambalaj care ar putea provoca un pericol pentru un frate mai mic sau un membru mai tânăr al familiei aflat în apropiere.
5. Fiți atenți la etichetele jucăriilor și la recomandările privind vârsta
Citirea etichetelor și a instrucțiunilor de pe jucării poate ajuta să indice dacă acestea sunt opțiunea potrivită pentru un copil. Majoritatea jucăriilor enumeră un interval de vârstă recomandat. Dacă cumpărați pentru un copil sub 14 ani, asigurați-vă că vârsta copilului pe care îl cumpărați se încadrează în intervalul de vârstă recomandat care figurează pe ambalajul jucăriei. În general, citirea etichetelor și a instrucțiunilor poate ajuta la evitarea accidntelor și poate oferi îndrumări pentru utilizare.
Etichetele de pe ambalajele jucăriilor vă pot ajuta să decideți dacă jucăria este sigură pentru vârsta copilului și dacă se potrivește cu interesele și abilitățile sale. Asigurați-vă că pe etichetă scrie că jucăria nu este toxică - ceea ce înseamnă că nu conține materiale care ar putea fi dăunătoare.
Noaptea, pe la ora trei, brusc, vecinul începe să bată cu pumnul în ușa mea.
M-am speriat atât de tare încât am scăpat bormașina din mâini!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.