Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Vă prezentăm măsurile dispuse la nivelul județului Botoșani pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în contextul sărbătoririi Zilei de 1 Mai.
Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani vor fi la datorie și în acest weekend, pentru ca cetățenii să se bucure de timpul liber, în siguranță.
In perioada, 29 aprilie – 1 mai, peste 200 de politiști vor acționa, în medie, zilnic, în sistem integrat, împreună cu jandarmii, pentru prevenirea faptelor antisociale, sprijinirea cetățenilor în cazul unor situații de urgență și descurajarea activităților sau comportamentelor care pot tulbura ordinea și liniștea publică.
Totodată, polițiști rutieri vor acționa pentru fluidizarea traficului rutier, precum și pentru prevenirea accidentelor și blocajelor rutiere, dirijarea și controlul traficului.
Împreună cu polițiștii rutieri vor acționa, punctual, și polițiștii din cadrul Biroului de Combaterea a Criminalității Organizate, în vederea prevenirii și combaterii consumului de substanțe psihoactive.
Precizăm faptul că, în week-endul care a trecut, nu au fost înregistrate incidente deosebite, cu excepția faptelor de tulburare a ordinii și liniștii publice și lovire sau alte violențe, înregistrate în două comune din județ, în urma cărora, față de 10 persoane implicate în comiterea acestora a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.
Vă recomandăm să respectați prevederile legale privind conviețuirea socială, evitând astfel sa fiți implicați în fapte de natura a tulbura ordinea și liniștea publică.
Iar dacă sunteți victima vreunei infracțiuni sau aveți cunoștință despre comiterea vreunei astfel de fapte, adresați-vă cu încredere celui mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 .
Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani va acționa cu efective mărite în acest sfârșit de săptămână pentru asigurarea ordinii și siguranței publice la manifestările cu participare numeroasă, misiunile fiind executate în cooperare cu polițiștii și pompierii botoșăneni.
Târgul Expozițional de Ovine și Pielicele Karakul, Bovine și Produse Tradiționale, desfășurat în zilele de sâmbătă și duminică la Stațiunea de Cercetare Popauți, va fi în atenția jandarmilor, care au ca obiectiv principal prevenirea faptelor antisociale de natură penală și contravențională.
Vineri, jandarmii se vor afla la Mănăstirea Zosin, la sărbătorirea Izvorului Tămăduirii, iar sâmbătă vor fi prezenți la Cimitirul Eternitatea, unde este așteptat, ca în fiecare an, un aflux mare de cetățeni la Paștele Blajinilor.
Tot în această perioadă, jandarmii vor fi alături de botoșănenii care vor vizita Târgul Meșterilor Populari, organizat pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoșani, luând măsurile necesare pentru preîntâmpinarea unor eventuale incidente.
De asemenea, echipajele de jandarmi vor monitoriza zonele de agrement, pentru verificarea modului de respectare a prevederilor Legii nr.54/2012 privind desfășurarea activităților de picnic.
Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile stabilite de organizatori și indicațiile forțelor de ordine, să evite implicarea în conflicte de orice natură și să solicite sprijinul forțelor de ordine în mod direct sau prin apel la numărul unic de urgență 112 în cazul producerii unor fapte antisociale.
Având în vedere că ne aflăm în preajma zilei de 1 Mai , la nivelul Poliţiei de Frontieră Botoşani au fost dispuse măsuri pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat, iar polițiștii de frontieră acționează alătu ri de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţa publică în zona de competenţă.
Pentru evitarea aglomerărilor, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului poliţiei de frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, iar la nevoie se vor crea fluxuri suplimentare de control, în funcție de valorile de trafic.
În prezent, prin punctele de frontieră se înregistrează valori de trafic normale pentru această perioadă, fără a se înregistra blocaje sau timpi mari de aşteptare.
În vederea fluidizării traficului reprezentanţii Poliţiei de Frontieră menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din Republica Moldova, în vederea dispunerii unor măsuri comune.
De asemenea, reamintim că participanții la traficul transfrontalier au la dispoziție aplicaţia Trafic On-line, dezvoltată de Poliţia de Frontieră Română, ce poate fi accesată pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro, care prezintă informații despre toate punctele de frontieră. Mai mult, această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.
Totodată, pentru informații privind punctele de trecere a frontierei, despre călătoria în străinătate sau pentru sesizări privind diferite aspecte din sfera de competență a Poliției de Frontieră cetățenii pot suna la numărul de telefon 021.9590, care funcționează în regim permanent.
Pompierii și salvatorii SMURD vor fi la datorie, în județul Botoșani, în acest sfârșit de săptămână. Aceștia vor fi pregătiți să acționeze pentru stingerea incendiilor, salvarea persoanelor sau a animalelor din medii ostile vieții, în situația în care se vor înregistra astfel de cazuri și pentru acordarea primului ajutor medical.
În această perioadă, tot mai multe persoane îşi petrec timpul liber în mijlocul naturii. Acestea trebuie să respecte măsurile de prevenire a incendiilor și să aibă mare grijă la modul în care pregătesc grătarul, dacă merg la iarbă verde, de 1 Mai.
Precizăm faptul că este interzisă folosirea focului deschis la mai puțin de 10 metri faţă de locurile în care există materiale combustibile (lemn, hârtie etc.) sau la mai puțin de 40 de metri faţă de zonele cu pericol de explozie (aze şi lichide combustibile, vapori inflamabili etc.)
Astfel, sfătuim cetățenii să aprindă focul la distanțe de siguranță, doar în locurile special amenajate și fără să folosească substanţe inflamabile. Nu trebuie aprinse focare direct pe sol pentru că flăcările se pot extinde la vegetație, într-o clipă de neatenție.
Arderea va fi supravegheată continuu, deoarece vântul ar putea schimba direcţia flăcărilor și chiar duce scânteile la distanţe mai mari, către zone împădurite sau cu vegetaţie uscată.
Este recomandat ca cetățenii să aibă la dispoziţie mijloace de primă intervenţie pentru stingerea rapidă a focului: un stingător de incendiu sau o rezervă de apă.
Înainte de a pleca din pădure, locul pregătirii grătarului va fi verificat cu mare atenţie. Jarul trebuie stins, iar cenușa acoperită cu pământ.
Nu în ultimul rând, copiii trebuie supravegheați permanent pentru a nu se juca cu focul sau în apropierea acestuia.
Orice început de incendiu observat trebuie să fie anunţat la numărul unic de urgenţă 112, pentru a fi lichidat de către pompieri înainte de a produce pagube materiale sau pierderi de vieţi omeneşti.
Noaptea, pe la ora trei, brusc, vecinul începe să bată cu pumnul în ușa mea.
M-am speriat atât de tare încât am scăpat bormașina din mâini!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.