Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Adeseori utilizatorii achizitioneaza un nume de domeniu si apoi uita complet de el, de cele mai multe ori pentru ca domeniile sunt inregistrate prin furnizori diferiti. Va mai amintiti de el doar o data pe an atunci cand trebuie sa platiti taxa de reinnoire insa poate va ganditi sa va transferati numele de domeniu in alta parte, la un alt registrar de domenii.
Transferul numelui de domeniu se poate datora dorintei de a avea toate domeniile web la un singur registrar. In plus, este posibil sa gasiti preturi mai mici si servicii mai bune la un nou registrar de domenii. Din fericire, procesul de transfer al domeniului dvs. este destul de simplu.
Motive pentru transferul numelui de domeniu
Domeniul web al site-ului dvs. are un nume cu o forma standard, cum ar fi "numewebsite.ro" sau un exemplu concret, hostx.ro. In general, odata ce cumparati un domeniu si il conectati la website-ul dvs., nu mai trebuie sa faceti nimic cu el, in afara de plata unei taxe anuale pentru a va pastra "proprietatea".
Pot insa exista o serie de motive pentru care ati putea muta domeniul dvs. la un alt registrar, cum ar fi:
- Ati achizitionat domeniu web si serviciul de gazduire web separat iar acum doriti sa le gestionati dintr-un singur cont
- Detineti mai multe domenii si doriti sa le pastrati pe toate in acelasi loc
- Registrarul actual are taxe de reinnoire prea mari sau nu ofera nivelul de asistenta de care aveti nevoie.
Desi va puteti tine domeniul web oriunde doriti, uneori este mai ieftin sau mai convenabil sa va mutati domeniul la un alt furnizor.
5 sarcini esentiale la transferul numelui de domeniu
Din fericire, la majoritatea registrarilor aceasta operatiune este simpla. Va trebui doar sa verificati documentatia relevanta sau sa cereti ajutor pentru asistenta.
Cu toate acestea, exista cativa pasi initiali pe care trebuie sa ii luati in considerare:
1. Informati-va cu privire la potentialii registrari
Uneori, veti sti exact unde doriti sa va mutati domeniul. De exemplu, daca aveti deja un plan de gazduire la o anumita companie transferul domeniului dvs. pare logic.
Totusi, ce se intampla daca doar cautati un pret mai mic sau un serviciu mai bun? In acest caz, veti dori sa va luati in considerare cu atentie optiunile, in loc sa optati pentru prima afacere pe care o intalniti. Iata cateva dintre lucrurile pe care veti dori sa le cautati la un registrator de domenii:
- Preturi mai mici de reinnoire a domeniului. Cititi textul cu litere mici si aveti grija de tarifele reduse „de pornire” care cresc dramatic dupa primul an.
- Servicii si suport excelent. Cautati recenzii si evaluari de la clientii actuali deoarece acestea va pot spune care companii sunt de incredere.
- Planuri de gazduire de calitate. Poate doriti sa va mutati gazduirea in aceeasi locatie cu domeniul dvs. Cel mai bine este sa alegeti un serviciu care ofera si gazduire web de inalta calitate.
Odata ce aveti incredere in noua alegere pentru domeniul site-ului dvs. web, continuati cu urmatoarea sarcina.
2. Deblocati domeniul
Odata ce ati ales registrarul potrivit, urmatorul pas este „deblocarea” domeniului. De cele mai multe ori, domeniul dvs. va fi blocat la registrarul actual ceea ce inseamna ca nu poate fi mutat fara aprobarea dvs. Deblocandu-l, il faceti disponibil pentru a fi transferat oriunde doriti.
Deblocarea domeniului este de obicei un proces simplu. In cele mai multe cazuri, va trebui doar sa va conectati in contul dvs. la registrarul actual si sa gasiti setarea relevanta (de obicei, o simpla caseta de selectare sau comutare). Daca intampinati probleme in gasirea acestei optiuni, contactati serviciul de asistenta al registrarului pentru ajutor.
3. Asigurati-va ca datele de contact sunt corecte
Cand initiati un transfer de domeniu, noul registrar va verifica informatiile asociate domeniului pentru a se asigura ca il detineti cu adevarat. Aceasta inseamna ca este important sa va asigurati ca informatiile de contact asociate domeniului dvs. sunt actualizate.
Din nou, aceste detalii de contact sunt disponibile in contul dvs. la registrarul actual sau in panoul de control oferit de registrarul dvs. Este important sa va asigurati ca numele, adresa, numarul de telefon, e-mailul si orice alte detalii relevante sunt corecte.
4. Obtineti codul EPP (codul de autorizare al transferului)
Pe langa verificarea detaliilor dvs. de contact, noul dvs. registrar va solicita o informatie cruciala de la dvs. - un cod de autorizare al transferului. Acest cod dovedeste ca dvs. detineti domeniul si ca aveti permisiunea de a-l muta oriunde doriti. Unii registrari se refera la acest ca si „cod de transfer”. Din punct de vedere tehnic, se numeste cod EPP (Extensible Provisioning Protocol).
Pentru a obţine codul EPP, contactati furnizorul serviciului de inregistrare a domeniului. Procedura poate varia de la companie la companie. In unele situatii codul EPP este furnizat in urma unei cereri explicite catre registrarul actual. In alte cazuri, codul EPP poate fi obtinut din contul dvs. de client.
In orice caz, va recomandam sa obtineti acest cod inaintea demararii procesului de transfer.
5. Eliminati protectia confidentialitatii pe domeniul dvs. (daca este relevant)
Daca ati activat serviciul Whois Privacy la registrarul actual va trebui sa il dezactivati inainte de a incepe procedura de transfer a domeniului.
Transferul numelui de domeniu nu este un proces complicat dar cu toate acestea, puteti avea parte de o serie de intarzieri daca nu va pregatiti corespunzator. Urmand aceasta lista de etape preliminare veti avea tot ceea ce este necesar pentru ca procesul sa decurga rapid si fara probleme.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.