Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Pompierii botoșăneni vor fi la datorie și în perioada 31 decembrie 2022 – 02 ianuarie 2023. Misiunea acestora este de a asigura un răspuns eficient și rapid în cazul producerii unor situații de urgență și de a interveni, în caz de nevoie, pentru acordarea primului ajutor medical.
În noaptea dintre ani, trebuie acordată o atenție deosebită materialelor pirotehnice folosite, pentru a preveni accidentele. Aceste obiecte pot fi periculoase, iar dacă sunt folosite într-un mod greșit, există riscul ca utilizatorii să fie răniți, sau, în cazuri mai grave, să rămână cu traumatisme.
Pentru ca sfârșitul de an să nu fie umbrit de evenimente precum incendii, explozii sau accidente casnice, ISU Botoșani recomandă respectarea următoarelor măsuri:
- nu utilizaţi artificii, petarde, rachete şi alte mijloace pirotehnice în încăperi şi spaţii închise, în balcoane, holuri de bloc sau pe terase. Astfel de activităţi trebuie desfăşurate în conformitate cu legislaţia în vigoare, în aer liber, la distanţe de siguranţă faţă de oameni, clădiri, copaci şi autovehicule;
- nu aruncați artificii sau alte obiecte asemănătoare de la balcon. Acestea pot ajunge în balcoanele vecinilor și pot produce incendii. De asemenea, pot răni trecătorii sau pot avaria autoturismele parcate în apropiere;
- nu folosiți obiectele pirotehnice în aproprierea materialelor combustibile;
- nu lăsați copiii să utilizeze obiecte pirotehnice. Reamintim faptul că numai persoanele care au împlinit vârsta de 16 ani pot deţine şi utiliza articole pirotehnice din categoria 1 (obiecte de divertisment care prezintă un risc foarte scăzut şi un nivel de zgomot neglijabil) şi P1(articole pirotehnice care prezintă un risc scăzut);
- asiguraţi verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum, de către o persoană autorizată;
- nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia;
- nu aşezaţi materiale combustibile în apropierea sobei sau pe aceasta;
- stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa;
- nu adormiţi niciodată cu focul aprins în sobă;
- nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi cu soba aprinsă sau cu aparatele de încălzire electrice în funcţiune;
- verificaţi instalaţiile electrice şi evitaţi suprasolicitarea acestora;
- nu parcaţi autovehiculele în locuri care să blocheze sau să îngreuneze accesul autospecialelor de intervenţie ale serviciilor pentru situaţii de urgenţă.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.