Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
De la cunoscutul Google Translate şi până la crearea de site-uri web pentru proiectele cu colegii, elevii îşi pot uşura procesul de învăţare dacă ştiu bine să folosească motorul de căutare. Elevii au revenit pe băncile şcolii după vacanţa de vară. Readaptarea la programul zilnic şi la materiile de studiu poate fi destul de dificilă pentru mulţi dintre ei.
Copiii trebuie să ştie, însă, că obişnuitul motor de căutare Google le poate fi de un mare folos în procesul de învăţare. EVZ vă prezintă zece servicii ale Google destinate elevilor sau care i-ar putea ajuta pe parcursul anului de studiu.
1. Google, în postura de dicţionar.
În prezent, este mult mai simplu să afli semnificaţia unui cuvând sau traducerea dintr-o limbă străină în română. Este suficient să scrieţi pe Google cuvântul "definiţie" urmat de termenul căutat ca să vă apară explicaţiile acelui cuvânt.
2. Calculator rapid.
Cine mai calculează astăzi în coloniţe, pe hârtie? Nu trebuie decât să tastezi în căsuţa de căutare a Google, de exemplu, "2234*34" şi motorul de căutare va da rezultatul înmulţirii, 75956.
3. Convertor la îndemână.
Acest serviciu te ajută să transformi valorile exprimate în diferite unităţi de măsură. De exemplu, dacă tastezi "35 celsius to fahrenheit", vei afla că 35 grade Celsius sunt echivalente cu 95 grade Fahrenheit.
4. Book Search.
Milioane de cărţi din întreaga lume pot fi găsite prin Google Books, la adresa books.google.ro. Introducând numele autorului sau titlul cărţii, vei afla informaţii despre acestea.
Mai mult, dacă nu există restricţii privind drepturile de autor sau dacă editura permite, vei putea previzualiza întregul text sau chiar vei descărca un exemplar în format PDF. Astfel, copiii pot răsfoi chiar pe propriul desktop cărţi clasice precum "Mândrie şi prejudecată" de Jane Austin sau "Alice în Ţara Minunilor" de Lewis Carroll.
5. Lasă Google să umple golurile.
Pune un asterisc* într-o frază sau întrebare care nu mai ştii cum se termină şi motorul de căutare va completa restul. De exemplu, dacă nu-ţi vin în minte toate cuvintele citatului lui Ludovic al XV-lea, scrie "apres moi*" şi vei regăsi întreaga frază "Apres moi le deluge" (după mine, potopul – trad.fr.). (DorohoiNews.ro)
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.