Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Există câteva elemente într-o casă care au capacitatea de a uni decorativ o cameră într-un mod la fel de ușor ca o covor. Fie că este sursa de inspirație pentru spațiu sau doar un ultim detaliu, un covor poate aduce un strat incomparabil de interes și intrigă. Dar găsirea covorului perfect are propriile limitări, fără a mai menționa provocările. Între mărime, material, stil și fabricație, există o serie de factori de luat în considerare, iar faptul că ai o gamă aparent infinită de opțiuni atât de covoare ieftine cât și de covoare scumpe nu face procesul mai ușor.
De exemplu: dacă achiziționezi un covor ieftin prea mic, riști să diminuezi instant toate eforturile depuse în crearea acelei camere în primul rând. Dacă achiziționezi unul prea mare, mocheta poate cuprinde spațiul și poate domina elementele existente din cameră. Găsirea unui echilibru perfect este esențial. Pentru a te ajuta să găsești covoarele ieftine perfecte pentru casa ta, am alcătuit un ghid extensiv care să te ajute în acest proces.
Ce criterii ai de revizuit când alegi covorul potrivit?
1. Dimensiune și formă
Când vine vorba de alegerea unui covor pentru o cameră specifică, este esențial să găsești unul care se potrivește ca dimensiune. Vrei un covor care să se potrivească, fie mic sau mare. Un covor care nu este prea mare, adică există suficient spațiu vizibil între perete și covor, dar și unul care nu este prea mic, cum ar fi un timbru poștal sub masa de cafea. Ca regulă generală, găsește un covor care poate conține elementele principale ale camerei sau poate servi ca tampon între elementele de mobilier.
Living: Dacă canapeaua ta este împotriva unui perete, asigură-te că cel puțin picioarele frontale ale acesteia și ale fotoliilor vecine sunt pe covor. Într-un living mare cu o zonă de relaxare flotantă, covorul ar trebui să conțină toate piesele de mobilier, picioarele din față și din spate, cu spațiu în jur.
Masa de dining: Folosește dimensiunea mesei ca punct de referință. Indiferent dacă este circulară sau rotundă, covorul ar trebui să se extindă cel puțin 60 cm pe toate părțile, astfel încât chiar și un scaun împins înapoi să se încadreze în gama sa.
Dormitor: Pentru o cameră spațioasă, optează pentru un covor mare care se potrivește sub întregul pat și noptiere, cu lățime suplimentară în ambele părți. Pentru camere mai mici, covorul ar trebui să acopere aproximativ ⅓ din baza patului; alternativ, încearcă cu covoare mici pe ambele părți ale patului.
Bucătărie, intrare: Alege o bandă îngustă sau o piesă mai mică (de exemplu, 2' x 3' sau 4' x 6') pentru aceste zone.
2. Materiale și stil
Există o listă aparent nesfârșită de descriptori care cuprind clasificarea estetică a covoarelor. Dar, mai des decât ai crede, materialul din care este făcut este ceea ce determină stilul unei covor și face diferența în cele care arată ca niște covoare ieftine și cele care arată ca și cum ar fi fost aduse direct in Orient.
Acestea sunt cele mai comune categorii de materiale:
- Fibre naturale: lână, bumbac, mătase, iută, sisal
Puncte forte: Durabile și de lungă durată; covoarele din lână, în special, sunt uimitoare în a ascunde solul.
Puncte slabe: Adesea mai scumpe și necesită curățare profesională; covoarele de mătase vopsite pot alerga dacă sunt expuse la scurgeri de apă.
- Fibre sintetice: acrilic, poliester, polipropilenă
Puncte forte: Accesibile, ușor de curățat, de obicei rezistente la pete.
Puncte slabe: Pot deveni contaminate cu mucegai și bacterii din cauza scurgerilor repetate sau a accidentelor cu animale de companie; pot necesita înlocuire mai devreme decât covoarele din lână sau fibre naturale.
- Mătase artificială: viscoză, mătase de bambus, mătase de banană
Puncte forte: Foarte accesibile; modelele aglomerate pot ascunde murdăria.
Puncte slabe: Viscoza este ca o burete absorbant - nu numai că atrage umezeala și uleiul, dar chiar și o scurgere de apă simplă poate distruge fibrele.â
Dincolo de materiale și dimensiuni, atunci când alegi un covor, trebuie să fii atent și la cât de ușor se curăță. Poate că nu e cea mai bună idee să ai un covor în culori deschise în bucătărie sau în camera copiilor, pentru că se poate murdări foarte repede. Dacă optezi pentru asta, asigură-te că este un covor care se poate curăța foarte ușor, nu unul de lână de exemplu care are nevoie de un tratament special.
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.