Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Implicarea Fundației Corona în comunitățile locale din Nord-Estul țării a continuat și în comunitatea din Orașul Flămânzi.
Proiectul derulat în Flămânzi se numește „Agenda Comunității” și a avut ca scop principal creșterea gradului de implicare al cetățenilor tineri (14-35 ani), din comunitățile rurale și urbane mici (NE), în activități civice și în procesul de luare al deciziilor prin măsuri de responsabilizare și stimulare a participării.
„A fost o activitate interesantă, care a fost bine venită în rândul nostru, a viitorilor cetățeni.
În principal, ideea în sine mi s-a părut foarte atractivă, domnul primar chiar făcând demersuri în ceea ce privea rugămintea mea (câinii comunitari), susțin și propun ca pe viitor și alte generații de elevi să poată să-și exprime în mod direct ideile și viziunile lor.”, a declarat Vladimir Cosuleanu, participant la proiect.
O activitate din cadrul proiectului „Agenda comunității” a fost reprezentată de vizita primarului Dan Oloeriu la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Flămânzi, unde a purtat discuții cu elevii unei clase. Rezultatul au fost câteva inițiative din partea tinerilor, dar și discuțiile cu conducerea Bibliotecii orașului în ceea ce privește înnoirea fondului de carte din Biblioteca orășenească Flămânzi, cât și alocarea unui spațiu dedicat lecturii.
„Întâlnirea cu domnul primar mi s-a părut foarte interesantă, am reușit să ii transmitem ideile noastre despre ce am vrea să se schimbe în oraș. Domnul primar ne-a răspuns la toate întrebările adresate, explicându-ne cum am putea sa ne implicăm și noi.”, a declarat Marian Bursuc, participant la proiect.
În urma discuțiilor și consultărilor cu tinerii din Orașul Flămânzi implicați în Proiectul „Agenda comunității” s-au centralizat mai multe nevoi la nivelul tinerilor, care au fost propuse spre realizare, în măsura posibilităților financiare, administrației publice locale. Tinerii au învățat cum se pot implica mai mult, au participat la o ședință de consiliu local și au făcut și o cerere în baza Legii 544.
„În legătură cu întâlnirea tinerilor cu domnul primar, pot începe prin a-i mulțumi domnul primar că a luat parte la această întâlnire. Mai mult decât atât, ideile noastre au fost ascultate de către dumnealui si de ce nu, unele sunt puse în practică. Cum ar fi biblioteca. În esență, întâlnirea a decurs atât de bine, încât sper că o să mai avem oportunități de acest fel.”, a declarat Iustina Lipan, participantă la proiect.
Toate activitățile desfășurate în Flămânzi au fost coordonate la nivel local de către coordonatorul local Crauciuc-Cabur Mihaela și mentorul Andreea Daniela Fedor cu sprijinul conducerii și cadrelor didactice din cadrul Liceului Tehnologic „Nicolae Bălcescu”.
Printre inițiativele propuse de tinerii participanți la Proiectul „Agenda comunității” către autoritățile locale putem aminti:
1) Organizare bibliotecă în mod interactiv și actualizare titluri;
2) Organizare lunar proiecții film la Căminul Cultural;
3) Amenajarea unei treceri de pietoni semaforizate (sau subterană, supraterană) în zona Liceului Tehnologic „Nicolae Bălcescu”;
4) Amenajare spații de socializare pentru tineri unde să poată citi sau juca jocuri de societate;
5) Amenajare spații în care să se poată desfășura activități sportive (fotbal, tenis etc);
6) Amenajare spații de grătar, picnic;
7) O soluție pentru câinii fără stăpân întrucât sunt periculoși;
8) Amenajare trasee tematice pentru bicicletă -ex Traseul Răscoalei;
9) Amenajare parc de agrement interactiv (cățărări, tiroliană);
10) Replantare copaci pe marginea drumului;
11) Păstrarea și îngrijirea spațiilor dotate (multe sunt vandalizate și nimeni nu intervine);
12) Amenajare spațiu pentru reciclarea peturilor/dozelor și răsplatirea cetățenilor ce fac acest lucru (lumea văzând ca sunt răsplătiți pentru ca reciclează, riscul aruncării acestor deșeuri se va reduce. Plus că mai sunt persoane ce nu au o posibilitate financiara foarte bună și pot aduna aceste peturi/doze de pe strada ducându-le la stațiile de reciclare).
Doi prieteni stau de vorbă:
- Ce mai faci?
- Uite, m-a lăsat nevasta pentru cel mai bun prieten.
- Credeam că eu sunt cel mai bun prieten al tău…
- Acum e el…
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.