Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Designul modern mid-century este un stil care a apărut la mijlocul secolului al XX-lea și este caracterizat prin linii drepte, curate, minimalism, punând un accent mai mare pe funcționalitate decât pe accesorii plăcute ochiului. Această estetică de design este populară și astăzi, mai ales în designului de interior al locuințelor moderne, minimaliste. În acest articol, vă vom prezenta modurile prin care să vă decorați camera de zi într-un stil arhitectural de la mijlocul secolului al XX-lea.
Mobilierul este elementul central al oricărei camere de zi, iar într-un stil mid-century totul este despre linii curate și simplitate. Astfel, căutați o canapea cu picioare subțiri, obiecte decorative conice și modele cu forme simple. De asemenea, o canapea extensibilă de 3 locuri, cu o măsuță de cafea cu căptușeală simplă va fi perfectă pentru o cameră de zi de inspirație mid-century. Amintiți-vă că confortul este esențial atunci când alegeți mobilierul, așa că asigurați-vă că atât canapeaua, cât și scaunele sunt confortabile.
Când vine vorba de paleta de culori, designul modern de la mijlocul secolului al XX-lea prezintă adesea culori îndrăznețe, saturate, cum ar fi galben muștar, verde măsliniu și portocaliu ars. Cu toate acestea, nu trebuie să exagerați cu culori strălucitoare dacă acesta nu reprezintă stilul pe care vi-l doriți pentru locuința dumneavoastră. De asemenea, puteți opta pentru culori neutre precum bej, gri și alb pentru canapea și covor și puteți adăuga note de culoare cu accesorii precum perne, vaze și lucrări de artă pentru pereți.
Una dintre caracteristicile definitorii ale designului modern de la mijlocul secolului al XX-lea este utilizarea materialelor naturale precum lemnul, pielea și lâna. Astfel, recomandarea noastră este să căutați atât parchet, cât și mobilier din lemn natural și să adăugați textură cu un covor de cânepă sau cu o pătură groasă din tricot. De asemenea, puteți adăuga scaune din piele sau accesorii precum un hamac din piele.
Iluminatul este un element esențial în orice sufragerie, iar în stilul mid-century, totul se referă la corpuri de iluminat de valoare. Căutați lămpi cu pandantiv cu forme geometrice sau un candelabru care imită razele soarelui pentru a adăuga o notă de estetică retro sufrageriei dumneavoastră. De asemenea, puteți adăuga lămpi de podea sau lămpi de masă cu linii curate și forme simple.
Accesoriile sunt tușa finală în orice cameră, nu doar într-una în stil mid century. Totul este despre detalii. Căutați accesorii precum vasele de ceramică, sculpturile și obiectele de artă pentru perete care prezintă forme și culori îndrăznețe, grafice. Un ceas modern cu accente aurii sau un megafon pot adăuga, de asemenea, o notă de farmec retro sufrageriei dumneavoastră.
Un perete de galerie este o modalitate excelentă de a adăuga personalitate și interes vizual sufrageriei dumneavoastră. Alegeți o combinație de printuri, fotografii și picturi moderne și aranjați-le într-un mod coeziv pe unul dintre pereții sufrageriei. Puteți să organizați acest perete chiar deasupra canapelei dumneavoastră. De asemenea, puteți adăuga rafturi pentru a afișa mici sculpturi sau obiecte din ceramică. Pe aceleași rafturi puteți adăuga și lumânări parfumate care să creeze o atmosferă mai intimă seara.
Plantele sunt o modalitate excelentă de a aduce viață și culoare în orice sufragerie. Într-o cameră de zi de inspirație mid-century totul este despre plante cu linii simple și curate. Căutați plante cu frunze mari și rotunde, cum ar fi un smochin cu frunze de lăutăr sau o plantă de cauciuc și așezați-le într-un vas simplu, de ceramică. De asemenea, puteți adăuga plante mai mici, cum ar fi suculente sau cactusi, pe măsuța de cafea sau pe raftul de cărți. Dacă știți despre dumneavoastră că puteți avea grijă ca aceste plante să arate impecabil, optați pentru varianta naturală, iar în cazul în care nu, și plantele artificiale (cele de calitate) sunt la fel de frumoase. Beneficiile pe care le primiți la nivel psihologic sunt aceleași, atât de la plantele artificiale, cât și de la cele naturale.
În cele din urmă, amintiți-vă că cheia unui living modern de la mijlocul secolului al XX-lea este simplitatea. Păstrați dezordinea la minimum și lăsați mobilierul, accesoriile și decorul să respire, fără să le aglomerați cu prea multe obiecte decorative. Urmând aceste sfaturi, puteți crea o cameră de zi elegantă și confortabilă, care întruchipează estetica modernă de la mijlocul secolului al XX-lea.
Acesta a fost ghidul nostru cuprinzător despre cum să vă decorați camera de zi într-un stil arhitectural mid-century. Ca o recapitulare, nu uitați să începeți de la obiectele de mobilier - adică de la fotolii și măsuța de cafea - și de la o paletă de culori. Apoi, asigurați-vă că nu uitați să alegeți materiale cât mai naturale precum lemnul și pielea și să aveți minimum trei plante care să însuflețească camera de zi. Nu exagerați cu accesoriile în stil mid-century deoarece unul dintre elementele centrale ale acestui stil arhitectural este minimalismul. Chiar și cu toate aceste sfaturi, nu uitați să vă incorporați și propriul stil, precum și preferințele personale în amenajarea camerei dumneavoastră.
Doi prieteni stau de vorbă:
- Ce mai faci?
- Uite, m-a lăsat nevasta pentru cel mai bun prieten.
- Credeam că eu sunt cel mai bun prieten al tău…
- Acum e el…
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.