Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Lampadarele sunt cele mai practice corpuri de iluminat suplimentar din lume. Și ele încep să fie tot mai apreciate de către români, indiferent de stilul casei. Tot ce au nevoie este o priză de curent și un loc în locuința ta. Se manevrează foarte ușor, ori cu un întrerupător clasic, ori întrerupător cu touch. Un alt lucru minunat la lampadare este că le poți muta cu tine ușor, dintr-o cameră în alta. Lampadarele sunt ideale pentru a ilumina o anumită zonă a unei încăperi, dar și pentru a adăuga o notă de decor, personalizare și originalitate casei tale.
Care e istoria lampadarelor? Ele își au are originea în Constantinopol, în anul 330 d.Hr.: au început ca un sfeșnic înalt pentru a-i lumina pe împărat și pe împărăteasă în timpul slujbelor religioase. Lampadarele sunt numite, popular, lămpi de podea. Ele au devenit un accesoriu esențial, modern și elegant pentru iluminarea oricărui spațiu. Cum funcționează lampadarele? Ele sunt alimentate de una sau mai multe surse de energie și de iluminat, cum ar fi LED-urile, și pot fi chiar în modul rgb, cu schimbări de culoare, pentru a crea atmosfere multiple, în continuă schimbare. Și funcționează foarte simplu: se aprind și se închid de la un întrerupător, care poate fi clasic sau întrerupător cu touch. Lampadarele pot fie să furnizeze o lumină generală, blândă și să devină principala și singura sursă de lumină dintr-o cameră, fie să evidențieze o anumită zonă a încăperii.
Forma lampadarelor
Lampadarele se împart, în linii mari, în 3 forme: cea clasică, cea arcuită și cea de lectură. Lampadarele clasice sunt formate dintr-un trepied stabil și un abajur din țesătură. Lumina trece prin ele în mod blând și fără să strălucească într-un mod obositor. Lampadarele sunt formate dintr-un trepied mai mult sau mai puțin curbat și, în unele cazuri, au un abajur suspendat în partea superioară. Ele sunt folosite ca iluminare pentru canapele sau fotolii și se potrivesc perfect cu stilul zonei de relaxare din casă. Lampadarele de lectură luminează în principal tavanul. Lumina este reflectată acolo pentru a susține iluminarea indirectă din încăpere și pentru a preveni strălucirea. O funcție practică suplimentară este reprezentată de lumina de lectură pe un braț reglabil. Cel mai bun iluminat pentru lectură, dar și pentru toate activitățile creative sunt lampadarele cu arc, lampadarele de lectură și toate tipurile de lampadare standard cu iluminare direcțională sunt folosite pentru a crea un confort vizual optim prin direcționarea luminii direct asupra activității în cauză. Indiferent de model, toate au întrerupător.
Există acest mit că lampadarele nu au aceeași putere de iluminare ca o sursă de lumină permanentă. Nimic mai fals. De exemplu, lampadarele cu abajururi din material textil au o sursă de lumină de aproximativ 400 de lumeni, la fel ca și variantele cu LED cu o sursă de lumină instalată permanent.
Lampadarele cu caracteristici suplimentare
Lampadarele pot fi deosebit de practice - cu funcții suplimentare sau, în cazul caselor inteligente, pot duce iluminatul la un nivel nou, creativ și personal. Cu ajutorul lampadarelor reglabile, poți face iluminatul mai confortabil sau mai intens, în funcție de situație. Lampadarele cu înălțime reglabilă se adaptează perfect la fotoliu, canapea sau la unghiul ales în cameră. În plus, în 2023, majoritatea au opțiunea de buton tip intrerupator cu touch, așa că pot fi integrate perfect într-o casă digitalizată.
În concluzie, alegerea lampadarelor este una foarte personală. Depinde de stilul tău de amenajare și de gusturile tale. Unele lampadare au renume mondial, de zeci de ani, iar sunt acum disponibile ca reproduceri originale autentice. Altele sunt moderne, dat tot impresionează prin designul lor rafinat. La ce mai trebuie să fii atent când îți alegi lampadarul preferat? Becul potrivit creează o atmosferă plăcută și o luminozitate generală. Proprietățile sursei de lumină trebuie să fie luate în considerare și în cazul corpurilor de iluminat cu LED instalate permanent. Lampadarele pot fi instalate în orice încăpere din casă: ca lumină de living lângă o canapea, într-un birou, o sufragerie, un dormitor, lângă un fotoliu și chiar într-un hol de intrare. Partea bună la lampadare este că ocupă foarte puțin spațiu, sunt eficiente și, în general, sunt ușoare, astfel încât pot fi mutate cu ușurință în funcție de necesități.
Deoarece se adaptează cu ușurință la toate noile tehnologii, poate fi dotat cu un întrerupător, pe picior sau nu, pentru o mai mare comoditate. Iar întrerupătorul touch este la modă. De asemenea, unele lampadare sunt reglabile, cu un întrerupător, astfel încât să poți seta și regla iluminarea în funcție de moment.
Fiecare cameră din casă beneficiază de lumină. O casă bine luminată are un efect pozitiv asupra moralului și contribuie la o bună dispoziție. Într-o cameră de zi, nu ezita să folosești mai multe corpuri de iluminat, pe care le poți așeza armonios în întreaga încăpere. Pentru un interior și mai luminos, poți folosi tonuri neutre, un amestec de gri și bej, de exemplu, în tot decorul. În dormitor, lumina are, de asemenea, beneficiile sale. Anumite tipuri de iluminare ambientală te ajută să ai un somn bun. Există acum lampadare echipate cu becuri care imită apusul de soare, ceea ce face din dormitor locul perfect de odihnă și de somnul acela bun, de care avem nevoie toți, după o zi grea.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.