Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din România ( APC-România ) a efectuat in colaborare cu alte organizații de consumatori din UE un test comparativ pe televizoare cu ecran plat.
Testul include peste 80 de modele, cu mărimi ale ecranului cuprinse intre 24 si 47 inch. Din punct de vedere al tehnologiei ecranului modelele testate sunt de tip plasma, lcd si led. Televizoarele au fost testate la laboratoare acreditate din Uniunea Europeana, cu o lunga si vasta experiența in domeniul testărilor comparative. Rezultatele testelor sunt oferite consumatorilor in revistele de profil ale organizațiilor de consumatori si pe paginile de internet ale acestora. Informațiile complete ale testului se găsesc pe pagina de internet a APC-Romania si anume www.apc-romania.ro .
„In alegerea unui televizor cu ecran plat, alaturi de marimea ecranului, calitatea imaginii, fidelitatea sunetului, consumul de energie cat si usurinta in utilizare sunt cele mai importante criterii de luat in considerare . În urma testelor efectuate următoarele modele LG 47LW650S de 47 inch, Samsung UE46D8000 de 46 inch, LG 42LW4500 de 42 inch, Panasonic TX-L42E30E de 42 inch, Samsung UE40D8000 de 40 inch, Samsung UE40D6530 de 40 inch, Sony KDL-37EX725 de 37 inch, Samsung LE37D550 de 37 inch, Samsung UE32D6530 de 32 inch, Philips 32PFL6606H/12 de 32 inch, Panasonic TX-L32E30E de 32 inch, SamsungUE27D5000 de 27 inch, Samsung LE26D450 de 26 inch. - au obţinut rezultatele cele mai bune fiind în consecinţă recomandate consumatorilor spre achizitionare de către APC Romania. „ a precizat Dl Costel Stanciu, preşedintele APC Romania
Sfaturi şi informaţii utile:
Primul aspect pe care trebuie sa îl luați in considerare înainte de a cumpăra un televizor cu ecran plat este mărimea ecranului. Trebuie sa știți ca cu cat diagonala este mai mare cu atât si consumul de energie este mai mare. Mărimea aleasa trebuie sa fie in funcție de locul unde doriți sa amplasați televizorul in casa. Daca este prea mare pentru camera in care este amplasat si veți sta prea aproape de de televizor imaginile redate nu va vor părea de calitate.Distanta optima de vizionare la un televizor este de 7 ori înălțimea ecranului deci la un televizor cu diagonala de 32 inch(81 cm) distanta minima este 2,5-3 metri.
Intrările, ieșirile si conexiunile sunt următorul aspect pe care trebuie sa îl aveți in vedere atunci când sunteți pe cale de a achiziționa un televizor cu ecran plat. Pentru a putea beneficia de imagini HD trebuie sa dispuneți de conexiune HDMI. Ultimele modele de televizoare permit rularea direct de pe cardul de memorie, prin conexiunea USB a filmelor.
Daca doriți sa transformați televizorul intr-un media server , alegeți un model ce permite acest lucru. Mai nou televizoarele dispun de conexiune WIFI. Având in vedere ca televizorul este o investiție pe termen lung, sfatul APC-Romania este sa alegeți un model ce dispune de acest tip de conexiune, pentru ca puteți transforma mai ușor televizorul intr-un media server cu acest tip de conexiune.
Televizoarele vor deveni in viitorul apropriat fratele mai mare al telefoanelor de tip smartphone cu ecran tactil sau a tabletelor deja existente pe piata.
Rata de contrast reprezintă diferența dintre cat de întunecat si cat de luminos poate fi un model de tip LCD, LED sau PLASMA. O rata de contrast mare ar trebui sa însemne un negru cat mai închis si un alb cat mai deschis cu o plaja intre aceste valori cat mai mare. Producătorii pretind rate de contrast cat mai mari însa acest lucru se realizează in condiții de setări ce nu sunt utilizate in mod normal. Modul de calcul a ratei de contrast poate fi diferit de la un producător la altul iar o cifra cat mai mare a ratei de contrast nu înseamnă neapărat ca si imaginile redate sunt mai bune. Altfel spus o rata de contrast de 12000:1 nu va fi de doua ori mai buna decât o rata de contrast de 6000:1. Plasmele au in general rate de contrast mai bune de cat LCD-urile însa tehnologia ratei de contrast dinamice face diferențele din ce in ce mai mici.
Televizoarele de tip LED, cele mai subțiri de pe piață, sunt de fapt televizoare LCD si sunt ultima tehnologie in materie de televizoare LCD. Exista o diferința cruciala intre LCD si LED si anume lămpile ce iluminau ecranul au fost înlocuite cu sute de leduri mai mici(diode emițătoare de lumina), acest fapt permițând producătorilor să scoată pe piața modele foarte subțiri. Un alt avantaj pe care îl oferă LED-urile este consumul de energie mai scăzut decât modelele LCD si mult mai scăzut decât modelele de tip PLASMA.
Televizoarele HD ce pot reda imagini 3D sunt disponibile pe piață din 2010. Pentru a viziona imagini 3D aveți nevoie pe lângă televizor de o pereche de ochelari 3D pentru TV si evident de conținut 3D. Pentru a se obține conținut 3D sunt folosite doua camere la filmare in unghiuri diferite apoi imaginile fiind redate pe ecran simultan. Ochelarii 3D filtrează imaginile pentru fiecare ochi separat creându-se iluzia de imagine 3D.
Pentru sunet HD trebuie sa achiziționați un sistem audio ce permite redare HD. (DorohoiNews.ro)
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.