Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Mai nou, soferii care sunt prinsi ca circula fara rovinieta, pe langa plata amenzii, trebuie sa achite si o despagubire! Sumele pe care trebuie sa le plateasca cei prinsi pe picior gresit, drept despagubire, nu sunt deloc de neglijat. In functie de tipul autovehiculului, acestea pot ajunge si pana la 1.210 euro.
Potrivit reprezentantilor Sectiei Drumuri Nationale, aceasta despagubire trebuie achitata de soferii care circula fara rovinieta, pentru ca s-au folosit de drumurile nationale fara a achita taxa de drum. Astfel, pentru autoturisme, cuantumul despagubirii este de 28 de euro, iar pentru vehiculele de transport marfă de la 96 de euro, până la 320 de euro.
Totodata, pentru vehicule de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) şi maximum 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) cuantumul depagubirii, in caz ca soferul circual fara rovinieta, este de 320 de euro, pentru vehicule de transport marfă cu 7,5 t mai mic decât MTMA mai mic decât 12,0 t este de 560 de euro, iar pentru vehiculele de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune (inclusivconducătorul auto) este de 560 de euro. Cele mai mari sume se platesc in cazul vehiculelorde transport marfă cu MTMA mai mare sau egal cu 12,0 t, cu maximum 3 axe (inclusiv), despagubirea fiind de 720 de euro si al vehiculelor de transport marfă cu MTMA mai mare sau egal cu 12,0 t, cu minimum 4 axe, valoarea despagubirii fiind de 1.210 euro.
"Amenzile aplicate persoanelor fizice, care circula fara rovinieta, sunt venituri la bugetul local, iar in cazul persoanelor juridice, amenzile sunt venituri la bugetul de stat. Tariful de despagubire este venit la bugetul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale", a declarat Catalin Boiciuc, contabil sef in cadrul Sectiei Drumuri Nationale Botosani.
Din vara acestui an, Directia Regionala de Drumuri Iasi are in dotare doua autospeciale prevazute cu sisteme electronice care verifica automat daca autoturismele au rovinieta. O astfel de masina actioneaza cate o saptamana, in fiecare luna, in judetul Botosani. (DorohoiNews.ro)
24.10.2011 la 18:50
reparati drumurile si dupa cereti rov.masinile noastre cine le repara?-telescoape ,bucse?
10.10.2011 la 12:58
Masinile noastre cine le plateste cand se strica pe asa drumuri? Foarte buna ideea de a nu plati.
09.10.2011 la 20:53
ar trebui sa nu platim rovineta totii soferi,,,,,la astefel de drumuri,,,pt ce sa platim rovineta?pt gropii......vreti sa se schimbe ceva in tara asta??fara ambitia noastra nu se va schimba nimik,,,,nu mai platitii rovineta.....
09.10.2011 la 10:16
asa,BRAVO!!!poate asa veti fi capabili sa mai puneti la punct drumurile alea nenorocite ca ti rup masina in doua,mai ales drumul VIRFUL CIMPULUI/DOROHOI,ACOLO N PADURE....sper ca m ati inteles?
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.