Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Când începi să joci în cazinouri, primii pași presupun învățarea regulilor de bază ale jocurilor. Abia după ce stăpânești foarte bine acest aspect, poți trece la chestiuni mai avansate cum ar fi aplicarea de strategii/sisteme de joc. Acestea presupun atât o gestionare a pariurilor cât și calcularea probabilităților de a câștiga.
Ceea ce este foarte important de reținut e că nu pentru toate jocurile de cazinou se pretează folosirea strategiilor de joc. De exemplu, în cazul jocului Blackjack poți utiliza cu succes sistemul de numărare a cărților, dar această strategie nu se aplică și la jocul de poker.
De asemenea, pentru fiecare nivel de experiență se potrivesc anumite strategii de joc. Dacă ești jucător începător de Blackjack, trebuie să aplici strategia de bază, care implică consultarea unui tabel, disponibil peste tot pe internet. Acea diagramă prezintă diverse scenarii de joc și deciziile pe care trebuie să le iei.
Dacă ai avansat la stadiul de jucător experimentat, vei putea folosi cu succes variații complicate ale sistemului de numărare a cărților, care presupun să deduci ce cărți rămân în cutia cu cărți pe măsură ce dealerul distribuie cărți jucătorilor de la masă. Pe lângă utilizarea strategiilor de joc, dacă joci în cazinouri online, îți pot fi de ajutor și oferte precum bonus fără depunere, bonus aniversar, bonus de bun venit și altele.
În continuare vei afla ce este sistemul de numărare a cărților și ce variații ale acestuia există potrivite pentru jucătorii începători.
Cum funcționează numărarea cărților
La Blackjack, șansele de câștig depind în mare măsură de valoarea cărților, deci este de un real ajutor stăpânirea tehnicii de numărare a cărților. Trebuie să memorezi bine cărțile care au fost distribuite, să stabilești în minte ce cărți au mai rămas în pachet și să calculezi rapid ce mâini se pot forma în funcție de cărțile distribuite și cele rămase.
Dacă sunt împărțite cărțile cu valoare mai mare cresc șansele jucătorilor de a câștiga, în timp ce cărțile cu valoare mai mică sunt benefice pentru dealer. Chiar dacă numărarea cărților nu este considerată ilegală, multe cazinouri nu o agreează, de aceea este ideal să o faci cât mai discret posibil. Acest lucru necesită practică și mai presus de toate calm.
Există mai multe variații ale sistemului de numărare a cărților, despre care poți citi mai departe.
Sistemul de 10 numere al lui Thorp
Prima variantă a sistemului de numărare a cărților a apărut în anii ‘60, când a explodat popularitatea jocului Blackjack. Numărarea cărților a fost inventată de Edward Thorp, profesor de matematică la Institutul de Tehnologie din Massachusetts.
Sistemul de 10 numere al lui Thorp a fost creat pentru jocuri de Blackjack cu un singur pachet, în timp ce în prezent majoritatea cazinourilor folosesc de la minim două pachete până la opt. Astfel, metoda lui Thorp poate fi folosită în situații specifice și este ideală pentru jucătorii care se află la etapa de începători.
Thorp a numărat cărțile astfel: asul are valoarea 1 și cărțile de la 1 la 9 sunt numărate ca + 4; 10, valet, damă și rege sunt numărate ca -9. De exemplu, dacă jucătorul a ținut evidența următoarelor cărți: 5, 2, as, damă, 3, 4, 8, 9, 7, rege înseamnă că trebuie să numere cărțile astfel: 4, 4, 4, -9, 4, 4, 4, 4, 4, -9. Reiese la final valoarea 14, deci numărul pozitiv este relativ mare, ceea ce înseamnă că jucătorul poate plasa un pariu mai mare deoarece șansele sale de câștig sunt mai mari.
Numărarea as/5
Potrivit acestei variații, la începutul primului pachet, începând de la 0, adaugi numărul 1 pentru fiecare carte cu valoarea 5 împărțită. Când este împărțit un as, scazi 1 din sumă. Dacă rezultatul final este egal cu 2 sau mai mare decât 2, poți dubla suma pe care ai pariat. Atunci când este egal cu 1 sau mai mic decât 1, eviți să faci pariuri mari.
Deoarece acest sistem ia în considerare doar două valori de cărți, este mult mai ușor de urmărit și este potrivit pentru începători.
Sistemul Hi-Lo
Se bazează pe sistemul lui Thorp și este una dintre cele mai des folosite variații de numărare a cărților, potrivită pentru începători și intermediari.
Cărțile de la 2 la 6 sunt marcate cu numărul +1; 10, as, rege, damă și valet sunt marcate cu -1, iar cărțile cu valorile 7, 8 și 9 sunt marcate ca 0. Iată un exemplu concret: dacă jucătorul a urmărit cărțile regele, 6, 10, 2 și valet, acestea sunt marcate ca -1,+1,-1 ,+1, -1, deci totalul este -1. Cu cât numărul pozitiv este mai mare, cu atât mai multe cărți de valoare sunt în pachetul rămas. Dacă numărul este negativ, înseamnă că majoritatea cărților cu o valoare de 10 au fost deja împărțite.
Sistemul de numărare Knock-Out
Este potrivit, de asemenea, pentru jucătorii începători și intermediari. Similar cu metoda Hi-Lo, cărților de 10, as, damă, valet și rege li se atribuie valoarea -1, în timp ce pentru cărțile de la 2 la 7 este alocată valoarea +1, iar 8 și 9 sunt marcate ca 0.
Iată un exemplu: jucătorul a urmărit cărțile 4, 3, valet, 9, 7 și damă. Această secvență de cărți corespunde cu +1, +1, -1, 0, +1, -1. Calculul final al acestui număr este +1. În general, este recomandat să începi să crești pariul dacă numărul este +2, așa că, în acest caz, majorarea pariului nu ar fi o idee bună.
Concluzie
Toate aceste variații ale sistemului de numărare a cărților sunt potrivite pentru începători. Alege-o pe cea care consideri că ți se potrivește cel mai bine și exerseaz-o pentru a-ți îmbunătăți stilul de joc responsabil.
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.