Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Dacă ești student, în mod normal al destul de mult timp liber la dispoziție. Plictiseala este alungată de hobby-uri, activitățile de divertisment având rolul de a te relaxa, dar și de a te forma pentru provocările viitoare.
Nu știi ce să faci cu timpul avut la dispoziție? Iată 12 hobby-uri populare în rândul studenților din România:
1. Blogging
Blogging-ul permite exprimarea emoțiilor prin scris. Dacă dorești să lucrezi în relații publice, marketing, design, jurnalism, sau ca Social Media Manager, a avea o asemenea preocupare poate fi extrem de util. În plus, este un hobby care poate aduce bani, dacă îl duci la un anumit nivel.
2. Voluntariat
Voluntariatul este un alt hobby potrivit pentru studenți, întrucât antrenează munca în echipă. Sunt multe companii care apreciază abilitățile de comunicare și de coordonare, cum ar fi cele din domeniile vânzărilor sau publicității. Proiectele de voluntariat reprezintă o oportunitate pentru legarea unor noi prietenii.
3. Fotografia
Dacă vrei să lucrezi în industriile modei sau în media, a avea o pasiune pentru fotografie este o bilă albă. Un alt beneficiu al fotografiei ca hobby pentru studenții este că poate reprezenta o sursă de venit pasiv, prin crearea unui site de pe care oamenii pot cumpăra imagini.
4. Învățarea unei limbi străine
Învățarea unei limbi străine este unul dintre acele hobby-uri care, fără îndoială, constituie un atu în CV-ul pentru angajare. De asemenea, înlătură barierele de comunicare atunci când ești într-o țară străină. Este demonstrat științific că acest exercițiu îmbunătățește abilitățile cognitive.
5. Muzica
Muzica are un efect terapeutic, iar pe unii îi ajută să se concentreze mai bine atunci când studiază. În același timp, este și o activitate foarte relaxantă pentru timpul liber. E foarte distractiv să cânți la un instrument sau să îți demonstrezi calitățile vocale, poate la un concurs de karaoke.
6. Gătitul
Când ești tânăr, mănânci mai mult în oraș, sau „dai comandă” acasă pentru mâncare. Există, însă, și excepții de la regulă. Unii studenți iubesc să își prepare singuri mâncarea și experimentează rețete culinare noi săptămână de săptămână. Urmarea pașilor unei rețete indică o anumită disciplină și atenție la detalii, calități foarte utile și în perioada de după anii studenției.
7. Jocurile minții
Dacă îți place Sudoku sau șah, înseamnă că ești răbdător, inteligent, analitic, logic și îți place să gândești strategic. Jocurile minții ajută foarte mult la dezvoltarea intelectului, un aspect esențial pentru o etapă a vieții în care creierul trebuie să funcționeze la capacitate optimă.
8. Jocurile online
Jocurile online reprezintă una dintre cele mai populare activități de divertisment în rândul tinerilor. Un mod frumos de a sărbători finalul unei sesiuni este un campionat de FIFA sau de Counter-Strike între prieteni. Cine preferă și mai mult suspans are la dispoziție site-urile precum Cashpot Casino. Internetul este o sursă generoasă de divertisment.
9. Sporturile extreme
Activități precum parașutism, bungee jumping, cliff jumping/base jumping, scuba diving sau cursele de biciclete montane sunt pentru cei cărora le place să își asume riscuri și să își depășească limitele. Se spune că cine practică sporturi extreme are stofă de lider.
10. Dansul
Dansul este o formă de artă. Pentru a practica acest hobby, ai nevoie doar de corpul tău și de o minte deschisă pentru a învăța mișcări și tehnici noi. Pe lângă îmbunătățirea sănătății mintale, dansul are un impact pozitiv asupra organismului, reglând ritmul cardiac.
11. Pictura
Pictura este unul dintre hobby-urile de creație. Îți permite să îți exprimi personalitatea pe pânză, fiecare culoare și nuanță reflectând modul în care vezi lumea. Ca și student, poți apela la pictură ca la o ședință de terapie care te ajută să scapi de stres și să îți dai seama cine ești cu adevărat.
12. Designul grafic
Designul grafic este unul dintre cele mai bune hobby-uri în special pentru studenții la arte. În această sferă se înscrie și construirea de site-uri web. Sunt numeroase cursuri online pe tema respectivă, îți trebuie doar „chemare” pentru activități creative ca să fii un web designer de top.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.