Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Te-ai gândit vreodată că există anumite reguli pe care trebuie să le urmezi atunci când depozitezi alimentele în frigider, dar și aspecte pe care trebuie să le eviți? Unele alimente sunt mai puțin perisabile decât altele și de aceea este important să urmezi câteva criterii clare, atunci când depozitezi alimentele în frigiderul tău Beko sau de la oricare alt brand. În rândurile care urmează, îți povestim tot ce trebuie să știi despre aceste aspecte.
Frigiderul face parte din categoria electrocasnice lor mari de care nu te poți lipsi nicicum. Pentru a te bucura pentru cât mai mult timp de acesta, este important să Îl întreții corespunzător și să îl cureți și să îl dezgheți periodic. De asemenea, te sfătuim să nu lași alimentele să se deterioreze în interiorul frigiderului tău deoarece îți poți pune sănătatea în pericol și nimeni nu-și dorește acest lucru.
Hai să afli cum depozitezi corect alimentele în frigider pentru a te bucura pentru cât mai mult timp de acestea.
1. Nu supraîncărca frigiderul
Prima regulă de care trebuie să ții cont atunci când vine vorba despre depozitare este aceea că nu trebuie să încarci prea mult frigiderul. De ce? Explicația este una extrem de simplă: în momentul în care tu depozitezi mult prea multe alimente în frigider, aerul rece nu va reuși să circule în mod corect în interiorul întregului frigider și astfel alimentele nu se vor păstra toate la fel de bine și se vor strica mult mai repede decât în mod normal. Ca să nu mai pomenim de faptul că atunci când frigiderul este supraîncărcat, riști chiar nici să nu mai observi anumite alimente și astfel să se strice, fără ca măcar să știi despre existența lor.
2. Depozitează alimentele în funcție de temperatura fiecărui element component
Este important să știi că temperatura optimă, la care trebuie să menții interiorul frigiderului, este de aproximativ 4 °C. La fel de important este și faptul că ea variază în interiorul frigiderului, cea mai caldă zonă fiind ușa frigiderului, iar cea mai rece raftul de jos.
Astfel, va trebui să păstrezi alimentele care sunt mai perisabile în zona mai rece și pe cele mai puțin perisabile în zona mai caldă, după cum urmează:
- Pe rafturile cele mai reci va trebui să depozitezi peștele și carnea, pe care îți recomandăm să le consumi în decurs de o zi sau trei, în funcție și de termenul înscris pe ambalaj
- Pe rafturile de sus și pe cele centrale poți depozita mâncarea gătită, deserturile, ouăle și produsele lactate
- În sertarul frigiderului vei depozita fructele și legumele
- Pe ușă, care așa cum spuneam și mai sus, este cel mai cald loc din frigider, va trebui să plasezi doar acele alimente care nu necesită o temperatură înaltă, cum ar fi untul sau băuturile
3. Nu depozita în frigider mâncarea caldă
Un alt sfat extrem de util pe care cu siguranță îl știi este acela de a nu păstra mâncarea caldă în frigider. Explicația este aceea că, în cazul în care faci acest lucru, se va crea condens în interiorul frigiderului, ceea ce va determina o creștere a temperaturii, care ar putea să afecteze și celelalte alimente care se află în frigider. Prin urmare, înainte de a depozita mâncarea gătită în frigider, este neapărată nevoie să o răcești.
4. Ține alimentele separate
Este important să știi și faptul că alimentele gătite și gata de a fi consumate trebuie să fie păstrate separat de alimentele crude deoarece microorganismele care se află în compoziția alimentelor crude pot să afecteze mâncarea care este gata de consum. Cu ce te afectează acest lucru? Cu faptul că poți să te alegi cu o toxiinfecție alimentară din cauza microorganismelor care pot să migreze pe mâncarea ta gătită.
5. Nu orice aliment trebuie păstrat în frigider
Ține cont și de faptul că nu toate alimentele trebuie păstrate în frigider, unele deteriorându-se dacă faci acest lucru, cum ar fi bananele, care se înnegresc mai repede sau citricele, care capătă un gust amar.
Pune în aplicare toate aceste sfaturi și bucură-te pentru cât mai mult timp de mâncarea ta.
Mamă, tata de ce este chel?
- Oameni fără păr sunt mai deștepți.
Dar tu de ce ai așa mult păr în cap?
- Taci și mănancă!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.